Consiliul Judeţean Arad a luat hotărârea conform căreia o parte dintre finanţele fondului de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare a Sistemului de Management Integral al Deşeurilor din Arad, vor fi direcţionaţi către achiziţionarea de pubele noi şi pentru realizarea lucrărilor de reparare a celor defecte.

Consiliul Judeţean Arad va folosi aproape un milion de lei pentru noi achiziţii şi reparaţii

Astfel, un anumit proiect de hotărâre care urmează să fie supus votului aleşilor la următoarea şedinţă a CJ Arad, arată faptul că suma totală de 730.000 de lei va fi utilizată din fondul anterior amintit pentru mai multe achiziţii şi reparaţii.

Menţiuni din cadrul raportului de specialitate

“Prin adoptarea acestei hotărâri se urmăreşte utilizarea Fondului de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare, constituit din redevenţele plătite de concesionarii din domeniul salubrizării din judeţul Arad, care utilizează infrastructura creată prin proiectul SMIDS, respectiv achiziţionarea de europubele şi unităţi de compostare individuală care să le înlocuiască pe cele casate în decursul anului 2020, achiziţionarea de elemente componente pentru recipientele care prezintă deteriorări şi efectuarea de reparaţii curente la containere şi europubele, precum şi achiziţia de servicii de reparaţii curente la Staţia complexă Ineu-Mocrea, care în decursul anului 2020 nu a avut concesionar”, se arată în raportul de specialitate care însoţeşte acest proiect.

Cum se va utiliza suma alocată

Pentru buna desfăşurare a lucrărilor propuse, suma menţionată mai sus va fi împărţită şi alocată după cum urmează:

  • 518.709 lei vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de elemente componente (capace pentru europubele de 120 de litri şi 240 de litri, precum şi a altor accesorii) şi realizarea de reparaţii curente la containere şi europubele.
  • 177.975 de lei vor fi alocaţi pentru achiziţionarea de europubele şi unităţi de compostare individuală, ca urmare a casării.
  • 33.299 de lei vor merge către achiziţionarea unor servicii specifice de reparaţii curente la Staţia complexă Ineu-Mocrea, staţie a cărei operare urmează să fie scoasă la licitaţie.