În cursul zilei de miercuri, Consiliul Judeţean Covasna a adoptat, în cadrul şedinţei ordinare, un număr de patru proiecte de hotărâri care presupun efectuarea de lucrări pe mai multe drumuri judeţene.

Mai exact, este vorba despre realizarea unei variante ocolitoare între Ilieni şi Sfântul Gheorghe, respectiv DJ121A, DJ121E şi DJ11.

Astfel, autorităţile au în plan ca prin accesarea fondurilor europene să construiască un drum ocolitor don Sfântu Gheorghe spre Ilieni, care să permită oamenilor să ocolească comună.

De asemenea, acestea mai vor să realizeze o conexiune cu centura municipiului, iar în acest sens, consilierii au aprobat nota conceptuală și tema de proiectare pentru două variante propuse.

Consiliul Judeţean Covasna anunţă termen de finalizare a variantei ocolitoare de 2-3 ani de zile

„Intenționăm ca din Programul Operațional Regional să construim o ocolitoare între Sfântu Gheorghe și Ilieni, care va lega Drumul Județean dintre Sfântu Gheorghe – Ilieni cu centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe. (…) Intenționăm ca în termen de doi, trei ani de zile, să construim o ocolitoare.

Azi am adoptat nota conceptuală și tema de proiectare pentru acest tronson de drum”, a spus președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, miercuri, într-un videoclip Info Județean.

Indicatorii tehnico-economici, adoptaţi

În cadrul acestei şedinţe au fost astfel adoptaţi indicatorii tehnico-economici care vizează cele trei drumuri judeţene. Primul este un tronson de 2,1 km din DJ 121A, fiind vorba de Valea Crişului – Pasul Vadas, lucrări care se ridică la o valoare de 7,6 milioane de lei.

Totodată, Drumul Judeţean 121E va fi reabilitat pe o distanţă de 810 metri, de la Angheluş către Hala Angheluş. Lucrările de faţă vor costa aproximativ 2,8 milioane de lei.

În acelaşi timp, se va moderniza si DJ 113, pe un tronson ce măsoară 1,65 km, între comuna Bixad – Gara CFR Bixad, pentru care se necesită în jur de 9,2 milioane de lei. De asemenea, lucrarea de faţă va înclude şi realizarea unui pod.

Proiectele vor fi depuse la CNI

„Aceste trei investiții sunt în total aproape 20 de milioane de lei. Vom depune săptămâna viitoare aceste proiecte la Compania Națională de Investiții pentru o finanțare consistentă din partea Guvernului României”, a mai declarat președintele CJ Covasna.