Consultarea a avut loc în perspectiva adoptării de către Guvern a proiectului de buget pe anul 2021. De asemenea reprezentanții Uniunii Naționale a Consiilior Județene caută soluții pentru asigurarea sustenabilității cheltuielilor publice pe termen lung.

Reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene au adus în discuție problemele cu care se confruntă administrațiile locale. Totodată, s-a discutat și depsre bugetele proprii și au fost avansate mai multe soluții, care urmează să fie convenite cu Guvernul României.

Transparență și predictibilitate

Florin Cîțu  a discutat despre  necesitatea existenței unor principii la baza construcției bugetelor locale, pentru transparență și predictibilitate.

Totodată, trebuie incluse destinații clare ale fondurilor și standarde de cost stabilite pragmatic.

S-a discutat și despre reforma în administrația locală și pentru cheltuirea judicioasă a banilor publici. În parteneriat cu guvernul , UNCJR vor căuta găsirea unei formule optime în rezolvarea acestor probleme.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a fost prezent la întâlnire

Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a participat la consultările premierului Florin Cîţu cu reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (#UNCJR).

Întâlnirea a avut loc în  contextul în care relațiile Guvernului cu administrația locală sunt destul de tensionate. Primarii sunt nemulțumiți de mai multe decizii ale Executivului. Cea mai mare îngrijorare a edililor vizează Codul Administrativ. Dar și organizarea centrelor de vaccinare din țară a stârnit un întreg scandal.

Primarii sunt nemulțumiți datorită Ordonanței de Urgență pregătită de către Guvern cu privire la măsurile fiscal-bugetare. De asemenea, amânarea pensiilor speciale ale primarilor reprezintă unul dintre motivele pentru care mai mulți primari din țară crictică dur conducerea Guvernului.

Florin Cîțu a avut  o discuție oficială, astăzi, 18 ianuarie,  cu reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR). La întâlnire a participat și Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Asociația Municipiilor din România, sub conducerea lui Emil Boc, susține că ,,practicile nesănătoase ale celorlate guverne au fost însușite de către Guvernul Cîțu.