Peste 5000 de persoane au fost vaccinate fără programare sau care nu se încadrau în prima etapă de imunizare.

Ministerul Sănătății a anunțat primele controale, iar în cursul zilei de joi, 28 ianuarie, au venit și primele sancțiuni. Medicul unui centru de vaccinare din Rădăuți a primit o sancțiune de 5000 de lei, pentru că a băgat în față persoane fără programare.

Totul, în condițiile în care primarii s-au plâns că nu au doze suficiente sau fonduri necesare pentru centrele de vaccinare.

Contrapunct EvZ. Vaccinarea pe pile, ca în vremea PCR

Cel care a dat startul unei imagini în acest sens, a fost un primar din sudul țării. Nicolae Eremia, din comuna Cuza-Vodă, județul Călărași, a arătat pe Facebook, că s-a vaccinat, deși nu se încadra în prima etapă de imunizare.

Este doar o situație care întărește ipoteza lansată de Dan Andronic.

„Acest vaccin nu se face „pentru că ți-a rămas”, ci „pentru că îl suni tu pe ăla”.

Contrapunct EvZ- Istoria „ pilei”

De altfel, românii încă funcționează după sistemul pilelor, ca în vremea Partidului Comunist Român(PCR)

Atunci, pentru aproape orice lucru mărunt sau realizare majoră îți trebuia să ai „pile”. Să apelezi la cine trebuie, ca să ajungi în față.

De la banalul pachet de Kent, până la oamenii de bază ai PCR.

În cadrul emisiunii, Robert Turcescu a mai punctat un lucru care adâncește criza medicală din România. Este vorba despre lipsa medicamentului Euthyrox din farmacii.

„Eu când văd această demență legată de Euthyrox din România, medicamentul pentru tiroidă. un medicament absolut necesar celor cu probleme de acest fel. Cum mă?! Să ajungi tu, stat român, să nu mai ai. Am văzut oameni bătrâni plângând în fața farmaciilor.

Nu se poate așa ceva.

Legat de piloși, toți farmaciștii din România au liste cu numere de telefoane ale un persoane pe care îi anunță imediat: ne-au adus 20 de cutii de Euthyrox, vi le opresc pe toate, doamnă?

Trebuie declanșate campanii pe tema asta”,  este opinia jurnalistului Robert Turcescu.