În cursul zilei de sâmbătă, o fetiţă a fost adusă pe lume într-o autospecială SMURD care plecase din Nădlac spre maternitatea din Arad.

ISU Arad: „Lucrurile au luat o întorsătură neașteptată”

Copila a fost născută pe DN 7, la ora 17:40, în ziua de 27.02.2021, într-o autospecială SMURD a Punctului de lucru Nădlac, componentă a Detașamentului de Pompieri Arad.
Pe nume alexandra mirela, fetiţa cântăreşte 3200 de grame şi le datorează viaţa paramedicilor care au adus-o pe lume, respectiv Macovei Florin, comandant de echipaj, Sg.maj Krajcsik Kristian Ivan și Sg.maj Paulik Alin.

„Intervenția a început în Nădlac și nu părea foarte complicată: un transport la spitalul matern. Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice, împreună cu contracții aproximativ din 3 în 3 minute” povestesc cei de la ISU Arad.

La un pas de moarte

Urmare a opririi autospecialei, comandantul ecipajului a solicitat de urgenţă sprijin dispeceratului pentru asigurarea unei ambulanţe cu medic sau cel puţin un asistent medical. Cu toate acestea, salvatorii de faţă s-au pregătit pentru a asista naşterea în cauză.

La doar câteva minute după naşterea copilului, cordonul ombilical era înfăşurat după gât, iar micuţa avea culoare cianotică.

“Maco (Macovei -n.r.), salvator cu experiență, pompier și paramedic, nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensiva Mobilă, iar dupa ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat putin, l-a curățat, învelit și l-a pus lângă mamă”, își continuă povestea cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.

„A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o in cei 15 ani de intervenție. Bineînțeles, m-au ajutat și colegii și am luat cele mai bune decizii”, spune plutonier major Macovei Florin, comandantul echipajului SMURD.