Kim Jong-un a recunoscut, în premieră, că economia Coreei de Nord are grave probleme

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a recunoscut, marți, că eforturile sale de a reconstrui economia țării au eșuat. Acesta ar urma să prezinte un plan destinat dinamizării economiei aflate în colaps, în cadrul celui de al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor, eveniment la care sunt prezente 5.000 de persoane. Potrivit imaginilor publicate de agenția de presă de la Phenian, evenimentul se desfășoară fără respectarea vreunei măsuri de protecție împotriva COVID-19.

Deși veștile despre sănătatea liderului nord-coreean au fost foarte vehiculate în ultimul an, Kim Jong-un pare a se simți bine la congresul partidului comunist nord-coreean. Acest congres este primul după cinci ani şi al 8-lea din istoria Coreei de Nord. Dictatorul Kim Jong-un a spus că țara sa se luptă cu „o serie de probleme grave și crize fără precedent”, a publicat The New York Times. „Planul nostru de dezvoltare economică pe cinci ani a rămas cu mult sub obiectivele sale în aproape toate sectoarele”, ar mai fi declarat Kim-Jong-un.

La cel de-al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor de la Phenian participă peste 5000 de persoane

La ultimul congres de partid, în 2016, prima astfel de adunăre din ultimii 36 de ani și principalul eveniment al lui Kim Jong-un în calitate de lider, acesta a anunțat obiective ambițioase pentru următorii cinci ani, promițând să construiască o „mare țară socialistă” până în 2020, care să aibă atât un arsenal nuclear, cât și o economie în creștere, prezintă Digi24.

Coreea de Nord suferă din cauza unei gestionări defectuoase a economie și este supusă, de asemenea, unei presiuni financiare intense. Pandemia de coronavirus, inundaţiile din vară, sancțiunile economice și refuzul vreunui ajutor extern de orice gen au aruncat în sărăcie mulți nord-coreeni.

La cel de al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor de la Phenian participă peste 5.000 de persoane. Potrivit imaginilor transmise de agenția de presă, niciunul dintre cei prezenți la adunare nu a purtat mască de protecție și nu a fost respectată nici distanțarea fizică.