Cozmin Gușă susține că l-a avertizat personal pe Ludovic Orban că ,,nu deține aparatul necesar pentru a administra o personalitate ca cea a lui Rareș Bogdan”.

Aveam beneficiul faptului că-l știam pe Rareș de peste 20 de ani, plus experiența de cca 10 ani a muncii în echipă la Realitatea, unde îi alocasem în mod firesc și meritat rolul de lider al echipei de jurnaliști. (…) LuCOVID și Iohannis i-au desemnat doar un rol de “chibiț public”, fără a-i da posibilitatea reală să participe la decizii, practic i-au zis „ești europarlamentar, mai vii pe la București când te chemăm noi”, a scris pe pagina Cosmin Gușă pe pagina de Facebook.

Ludovic Orban dat la o parte de propriul partid

Atât Iohannis cât și Ludovic Orban , după parlamentare și formarea coaliției, au început să ignore echipa de liberali ardeleni. Mai mulți primari , în frunte cu Emil Boc, au deschis un front comun împotriva conducerii de la centru.

 (…) Și au repetat această schemă și la celelalte 3 rânduri de alegeri care au urmat în 2019 și 2020, doar că, la parlamentare și formarea coaliției de guvernare, n-au mai făcut acest joc umilitor doar cu Rareș Bogdan, ci și cu toată echipa de liberali ardeleni. (…)Astfel, „s-a umplut paharul” rușinii și-al frustrării și pentru alde BOLOJAN, BOC, SIGHIARTĂU. etc

,,Rareș Bogdan a reușit aseară cea mai bună prestație a sa de când e-n politică, cu un șir de abordări și poziționări care nu doar că-l califică ca lider politic, dar marchează un punct de inflexiune, și nu atât la liberali, ci mai ales legat de MODUL ÎN CARE VA TRATA IOHANNIS DE-ACUM ÎNAINTE PNL-ul, ba chiar relaționarea cu restul partidelor”! se arată în postarea analistului politic.

Vântul schimbării în PNL

Grupul reformist din interiorul PNL acuză pe Ludovic Orban de  lipsa dialogului în cadrul PNL. De asemenea, strategia de a transfera membrii PSD în interiorul PNL a reprezentat o mișcare greșită, iar democrația internă a fost pierdută.

 ,,Prin strategia proastă a  LuCOVID-ului de a transfera pesediști, s-au câștigat 2 județe mici dar s-au pierdut 500-600 de mii de voturi în țară; că șeful PNL a preluat modelul de comportament rudimentar și discreționar a lui Dragnea, și „umflându-i-se capul” în exercițiul puterii de prim-ministru, o poate lua exact pe drumul celui ce e cazat la Rahova de aproape 2 ani; că s-a negociat (voit!) (…) cu rezultatul pierderii ministerelor relevante pentru guvernare în favoarea USR-PLUS și UDMR; că democrația internă a fost pierdută în PNL.

Cozmin Gușă a mai menționat faptul că Rareș Bogdan are în spate un grup de oameni politici cu mari realizări în domeniul politic și administrativ, iar bătălia pentru funcția de șef al PNL va începe în curând.

,,Meciul politic este la-nceput, abia de azi o să-i vedem dezvoltările

Rareș Bogdan nu e singur deloc, iar cei pe care-i percepem în jurul său (evocați public sau nu), nu sunt deloc oameni de tras cu cheița, așa cum a preferat președintele să facă cu un LuCOVID amețit de putere și lacom de parvenire personală” a conchis Cozmin Gușă.