De la Carpați, Snagov și Mărășești, cunoscutele țigări românești, fabrica se va transforma într-un centru de știință și divertisment. Inspirația a venit din Ungaria, după modelul Palatului Minunilor din Budapest, notează Agerpres.

Covasna. De la Carpați la Palatul Minunilor. Ultimele pentru români

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a menționat că imobilul va fi reabilitat şi introdus în circuitul public. Un corp al clădirii va fi destinat copiilor şi tinerilor pentru organizarea de evenimente, cursuri şi activităţi de petrecere a timpului liber.

Palatul Minunilor costă cinci milioane de euro

Contractul de vânzare-cumpărare va fi semnat săptămâna viitoare. Suma pe care autoritățile o plătesc ajunge  la cinci milioane de euro, autorităţile locale exercitându-şi dreptul de preempţiune asupra terenurilor şi clădirilor societăţii Galaxy Tabacco SA Bucureşti, scoase la licitaţie de lichidatorul judiciar, relatează Agerpres.

Fabrica de Ţigarete din Sfântu Gheorghe, unde s-au făcut ani de zile legendarele ţigarete Carpaţi, Snagov şi Mărăşeşti, şi-a încheiat activitatea în 2011.  A rămas fără utorizaţiede producţie şi comercializare.Ulterior,  compania a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor acumulate către bugetul de stat.

Hunor e entuziasmat de investiție

Premierul Kelemen Hunor este entuziasmat de efortul autotităților. Clădirea în care a funcționat fabrica de țigarete este monument istoric

„Mă bucur că municipiul Sfântu Gheorghe face un efort bugetar şi reuşeşte să cumpere această clădire sau acest complex de clădiri, fiindcă astfel va intra în circuitul public, nu se va demola, nu se vor construi aici nişte blocuri de locuinţe. E nevoie şi de cartiere de locuinţe, dar nu în centrul oraşelor şi după renovare, după un proiect care urmează să fie pus pe hârtie, va intra în circuitul public pentru copii, pentru tineri, pentru scopuri culturale, educative”, a declarat Kelemen Hunor, citeaxă Agerpres.

Aceasta nu este singura investiție din Covasna. Autoritățile mai au în plan să ia administrare Casa de Cultură a Sindicatelor şi a sediului Poştei Române.  Clădirile sunt în stare avansată de degradare.

foto: wall-street.ro