În Covasna, se protestează în mod inedit. Mai mulți lucrători din domeniul HoReCa au înscenat o nuntă într-un supermarket din municipiul Sfântu Gheorghe, pentru a arăta că mersul la cumpărături este permis, în timp ce restaurantele, cafenelele, locațiile pentru petreceri rămân închise.

Protestatarii spun că riscul este același, mai ales că în supermarket este flux continuu de persoane

Covasna. De necrezut la ce s-au gândit organizatorii de evenimente!

Unul dintre inițiatorii protestului inedit a explicat pe Facebook de la ce a pornit această acțiune . Speră ca autoritățile să înțeleagă nevoile HoReCa.

„Căsătoreşte-te într-un supermarket. Acolo ai voie. Dacă vrei să-ţi uneşti destinul cu partenerul tău de viaţă nu o poţi face la restaurante sau în sălile special amenajate pentru asta.  Sunt închise, iar organizarea de evenimente este interzisă. Cu toate acestea, poţi face oricând acest lucru în orice centru comercial, respectând un set minim de măsuri epidemiologice. Am dovedit noi că se poate. Acolo orice se poate. Am organizat o nuntă într-un centru comercial din Sfântu Gheorghe cu tot ce trebuie: mireasă, mire, preot, martori şi fotograf. Î plus, ne-am ales şi cu o mulţime de invitaţi. Muzică nu am cerut, dar am primit.

Menţionăm că această reprezentaţie a comunităţii noastre nu a fost îndreptată împotriva centrelor comerciale, ci mai degrabă a avut scopul de a atrage atenţia asupra nedreptăţilor şi inegalităţilor din sistem. Te poţi cununa într-un supermarket, dar ar fi mai bine şi mai frumos să faci acest lucru în spaţiile în care toate condiţiile sunt perfecte pentru acest eveniment extraordinar. Sperăm că ordinea poate fi restabilită cât mai curând posibil şi că putem primi atât cuplurile îndrăgostite, cât şi pe cei îndrăgostiţi de gusturile bune”, a explicat Kovacs Gabor Aron.

Covasna este, totuși, unul dintre județele cu o rată de infectare scăzută. Potrivit ultimelor date transmise de Guvern, incidența de infectare cu COVID este de 2, 10 la mia de locuitori.