Vești bune pentru familiile din Covasna. Consiliul Local a aprobat, la finalul lunii martie, o hotărâre prin care se acordă un trusou cu produse în valoare de 1.000 de lei fiecărui nou-născut din localitate.

Municipalitatea vrea să stimuleze natalitatea și să ajute persoanele care au avut de suferit de pe urma pandemiei.

Primarul din orașul Covasna, Gyerő József, a susținut că se va acorda câte un pachet cu produse în valoare de 1.000 de lei.

,,O să dăm un pachet cu produse. Exista o dilemă, despre cum să dăm această sumă de bani, dar până la urmă am decis că în anumite situații, mai puțin fericite, banii aceștia oricum nu ajung la nou-născuți. O spun cu regretele de rigoare. Am zis atunci că e mai bine să cumpărăm produse, bunuri pentru nou-născuți. În contul acestei sume dăm un cadou”, a precizat primarul, informează covasnamedia.ro

Covasna. Municipalitatea susține nașterile

Persoanele care pot intra în posesia pachetului de 1000 de lei trebuie să aibă domiciliul de cel puțin un al în oraș și să nu aibă datorii la bugetul local. Doritorii trebuie să depună o cerere în termen de maximum două luni de la nașterea copilului.

Bugetul pentru acest proiect este de 60.000 de lei și vor primi toți cei care îndeplinesc condițiile mai sus menționate. Direcția de Asistență Socială, în colaborare cu primăria va distribui trusoul persoanelor în nevoie.

Fiecare trusou cuprinde: body, pantaloni, bluze, salopete, prosop de baie din bumbac, biberon, suzete, bavete, șervețele umede, scutece absorbante și set de produse cosmetice.

Migrația populației și sărăcia sunt doar câteva care contribuie la scăderea natalității. Instabilitatea economică reprezintă cea mai mare problemă pentru care românii refuză să mai facă copii. Municipalitatea Covasna își dorește să sprijine pe tinerii viitori părinți oferindu-le un start în viață.

Reamintim că fiecare familie ce are un nou-născut va primi un trusou în valoare de 1000 de lei. Valoarea totală a proiectului este de 60.000 de lei.