Mai exact, pentru vizionarea unui spectacol, teatrul VR360 implică utilizarea unei căști VR, prin intermediul căreia spectatorul este proiectat în centrul poveștii și ia parte la aceasta din prisma unui alt actor, experiemța fiind astfel trăită la intensitate maximă.

În ciuda faptului că realitatea virtuală ne duce adesea cu gândul la jocuri, aplicabilitatea tehnologiei de față este cu mult mai vastă, iar singura limită o reprezintă imaginația umană.

În colaborare cu Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions și Popas Production, „Zbor deasupra unui cuib de cuci” reprezintă primul proiect VR360 al Teatrului „Andrei Mureșeanu”, pe care echipa acestuia îl propune publicului larg. Cu siguranță, având în vedere fuziunea îmtre tehnologia VR360, arta cinematografică și teatrală, experiența nu are cum să fie decât una cu adevărat deosebită.

Segmentat în episoade, spectacolul va putea fi vizualizat pe orice headset VR (conectat la internet și cu web), prin accesarea platformei www.teatruvr.ro și achitarea taxei de vizionare. De asemenea, doritorii vor putea achiziționa și un pachet complet pe care Teatrul „Andrei Mureșanu” îl pune la dispoziție și va conține următoarele.

  • 1 cască VR E-boda – care intră posesia celui ce achiziționează pachetul și poate fi utilizată și pentru alte tipuri de experiențe VR;

  • codul promoțional – pentru vizionarea spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”

  • 1 ghid complet de utilizare – cu indicații tehnice și recomandări privind modul în care poți trăi experiența în VR la intensitate maximă.

Astfel, proiectul de față transformă Teatrul „Andrei Mureșeanu” și devine așadar unul dintre primele teatre din lume care se orientează către digitalizare, precum a făcut și Cirque du Solei.

Oferind spectatorului o perspectivă diferită, teatrul VR360 promite experiențe noi, de această dată însă, chiar din confortul casei sale.

Premiera spectacolului va avea loc pe data de 17 decembrie.