Simptomele post-Covid sunt mai frecvente în rândul tinerilor, al copiilor.

Cea care a făcut un mic studiu în sensul acesta este doctora Andreea Sălan, psihiatru în cadrul Spitalului de Urgență Covasna(SJU)

„ Am observat dificultăți de adaptare, tulburări de adaptare, tulburări de comportament alimentar, cu precădere la adolescenți.

Răspândirea infecției cu virusul Covid-19 a afectat viața tuturor.  Cel mai mult a copiilor, a adolescenților care au stat izolați mult timp” , a precizat Andreea Sălan.

Medicii vor programe pentru sănătatea mintală, dar și centre de recuperare pentru simptomele pacienților post-Covid.

Avocatul Poporului îl pune pe ministrul Vlad Voiculescu la treabă

Plecând de la faptul că este un drept fundament, Avocatul Poporului-ST Brașov l-a pus pe ministrul Vlad Voiculescu la treabă.

I-a solicitat să întocmească un raport special pentru a cunoaște exact numărul centrelor care oferă servicii pentru sănătatea mintală a oamenilor.

De asemenea, apărătorii vor să cunoască, dacă statul folosește servicii complexe pentru tratarea pacienților cu afecțiuni neuro-psihice.

Covasna. Medicii îi cer ministrului Voiculescu centre pentru pacienții post -Covid

Deocamdată, nu există studii clare care să confirme că virusul Covid a afectat creierul uman la nivel de simptomatologie.

Este plauzibil, însă, că stresul a căpătat o altă conotație în această perioadă. Astfel, tulburările psiho-emoționale pot fi mai evidente.

În ceea ce privește sănătatea mintală a oamenilor, situațiile zilnice arată că la spitalele de neuro-psihiatrie se întâmplă lucruri controversate.

Recent, la Spitalul Ștei din Bihor, un pacient a înjunghiat o asistentă medicală, după ce au fost sistate serviciile complexe de integrare în societate.

Nici în sudul țării lucrurilor nu stau mai roz. La spitalele de psihiatrie din județul Călărași, pacienții primesc pâine goală cu apă, sub pretextul că au tulburări grave și nu pot mesteca hrana.

De cele mai multe ori, Ministerul Sănătății deschide anchete, apoi evită să facă publice rezultatele acestora. din motive de procedură juridică.