Ministrul Sportului  nu a ținut cont de criticile luptătorilor profeșioniști, potrivit cărora se aventurează în afirmații fără suport real.

Ei spun că bugetul alocat anului acesta Federației de Lupte este o bătaie de joc la adresa sportivilor cu performanțe internaționale.

Cu toate acestea, Novak a declarat, la Covasna, că ar vrea performanță și în gimnastică.

Citește și ce spun luptătorii profesioniști 

„Îmi pare foarte rău de gimnastică, mă gândesc acum la nivel naţional. Adică aici este exact ce vă spun, toate problemele sportului românesc se reflectă prin gimnastică. Adică să pierzi un sport cu tradiţie de la nivel de top mondial, ca astăzi încă să nu ştim dacă o să avem calificat unul la Tokyo. Îţi vine să plângi, când erai obişnuit, când te uitai la orice competiţie, Mondiale, Jocuri Olimpice, că era plin podiumul de fetele de la gimnastică şi după aceea au venit şi băieţii… Deci e un semnal foarte clar şi nu mă miră. Astăzi încă antrenorul naţional este cine este. Asta e. Trebuie regândit şi aici. Acum, noi, care am învăţat pe toată lumea gimnastică, trebuie să aducem de afară să ne înveţe pe noi gimnastică”, a declarat Eduard Novak, citat de Agerpres.

Covasna. Ministrul Sportului vrea gimnastică de performanță. Replica vine de la primari

Nemulțumirea ministrului Sportului nu a rămas netaxată. Autoritățile locale și sportivii știu că rezultatele de excepție se ating cu un buget măcar decent.

Replică penntru Novak a avut și primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

„Începem să lucrăm şi să gândim o strategie pe termen lung, nu se poate de pe azi pe mâine, nu poţi să faci nişte săli de pe azi pe mâine, nu poţi să ai nici antrenori, nici copiii (…) Aşa cum la hochei am început acum 13 ani şi am ajuns astăzi să avem o echipă în liga Erste, şi la gimnastică dacă astăzi vom începe ceva vom avea rezultate peste 10-12 ani. Aşa trebuie să gândim”, a declarat Antal Arpad.