Astfel, în județele Covasna, Harghita, mai ales în Pasul Oituz aflat la limita cu judeţul Bacău, ninge abundent. Se circulă în condiții de iarnă, iar pe DN2D, la acest moment nu se circulă. Autoritățile spun că se lucrează pentru deszăpezire.

Șoferii trebuie să manifeste prudență și să adapteze viteza la condițiile meteo.

„Ninge în judeţul Harghita, lapoviţă şi ninsoare la Bâlea, în judeţul Sibiu, ninge în zona Oituz din judeţul Covasna, precum şi pe DN2D Târgu Secuiesc-Ojdula tot din judeţul Covasna (…) Vă rugăm să nu circulaţi în aceste zone dacă aţi apucat să vă schimbaţi cauciucurile de iarnă şi să adaptaţi viteza la condiţiile de drum”, recomandă reprezentanţii DRDP Braşov, informează Agerpres.

Covasna. Ninge ca în povești. Drumuri înzăpezite

De asemenea, în condiții de iarnă se mai circulă și pe DN 11.

„În acest moment ninge abundent în nord-estul judeţului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz, şi DN2D, la limita cu judeţul Vrancea. De asemenea, s-a depus un strat nou de zăpadă în mai multe zone din judeţul Harghita, mai ales în zonele înalte din nordul judeţului”, a transmis DRDP Braşov, potrivit sursei citate.

Totodată, DN13B, între km 10+000-32+000 Praid- Borzont din judeţul Harghita, carosabilul este acoperit cu zăpada frământată de 1-2 cm. Pe celelalte drumuri din regiune se circulă pe carosabil ud.

Avertizare de fenomene extreme

ANM a anunțat fenomele extreme din această lună. Meteorologii au transmis că la munte va continua să ningă, iar la altitudini mari zăpada va fi viscolită.

De asemenea, oficialii Salvamont spun că este bine să fie evitate drumețiile montane. Riscul de avalanșe este imens, mai ales din cauza temperaturilor oscilante.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că zăpada și-a schimbat consistența și schiurile nu mai alunecă atât de bine. Şi există condiții de producere a accidentelor și pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă. Deci, multă responsabilitate din partea celor care merg pe munte, indiferent dacă activitatea lor se limitează la pârtiile pe schi sau la drumeții. Iar avalanşele sunt un pericol real”, transmit oficialii Salvamont.