Direcția de Sănătate Publică Covasna a anunțat, miercuri, 7 aprilie, înființarea a cinci centre de vaccinare anti- COVID. Potrivit ultimului raport oficial, până în prezent au fost imunizate 27 700 de persoane din Covasna.

„Trei noi linii vor funcţiona în centrul de pe strada Daliei din Sfântu Gheorghe, unde acum există o singură linie. Deci în total vor fi patru unde se va administra vaccinul Pfizer. În municipiul Târgu Secuiesc se va mai înfiinţa o linie de vaccinare în incinta stadionului.  Acum există una singură, tot pentru vaccinul Pfizer, iar în centrul din Covasna mai introducem o linie, deci vor fi două, una pentru vaccinul AstraZeneca şi una pentru Pfizer. Deci, locaţiile vor fi cele cunoscute, nu înfiinţăm centre noi, ci doar suplimentăm liniile de vaccinare din incintele acestora”, a declarat Agoston Laszlo, directorul DSP Covasna, citat de Agerpres.

Covasna. Noi centre de vaccinare anti- COVID

Covasna și Maramureș sunt județele care raportează cele mai puține cazuri de COVID.

Astfel, până la data de 7 aprilie ac,în județul Covasna, rata de infectare cu acest virus era de 2,63/mia de locuitori, iar în județul Mureș se înregistrează cea mai mică incidență din țară: 1,35 la mia de locuitori.

Ce trebuie să știe persoanele vaccinate cu serul controversat AstraZeneca

CNCAV susține în continuare că nu sunt motive de întrerupere a vaccinării cu serul produs de compania AstraZeneca.

Peste 200 000 de români și-au anulat deja programarea pentru vaccinarea cu dozele AstraZeneca.

Potrivit ultimelor informații furnizate de Agenția Europeană a Medicamentului(AEM), vaccinul AstraZeneca ar putea fi retras doar pentru o anumită categorie de vârstă.

Este posibil, pentru o precauție sporită, ca Agenția Europeană a Medicamentului să recomande ca pentru o anumită categorie să nu fie utilizat vaccinul anti-Covid AstraZeneca”, a anunțat și Pierpaolo Sileri, subsecretar de stat pentru Sănătate.

România a ajuns la peste două milioane de persoane vaccinate anti- COVID.