Peste 900 de persoane trecute de 65 de ani, cu boli cronice sau care lucrează în domenii esenţiale s-au programat pentru vaccinare anti-COVID. În etapa a doua,  centrul din municipiul Sfântu Gheorghe, este pregătit, transmite Agerpres.

Centrul de vaccinare  a fost amenajat conform tuturor cerinţelor autorităţilor sanitare.  Are registratură, zonă de triaj, cabinet de vaccinare şi toate utilităţile necesare.

Covasna. O echipă mobilă va imuniza populația

Reprezentanţii Primăriei au precizat că, începând de marţi, 19 ianuarie, o echipă mobilă va începe vaccinarea beneficiarilor instituţiilor sociale care doresc imunizarea. ”Conform platformei naţionale de programare, până luni, la ora 12,00, fuseseră ocupate peste 900 din cele 1.200 de locuri disponibile deocamdată la Sfântu Gheorghe. Perioada cuprinsă până la sfârşitul lunii ianuarie este ocupată în întregime, Primăria Sfântu Gheorghe fiind pregătită pentru deschiderea altor centre de vaccinare în măsura în care acest lucru va fi solicitat de autorităţile sanitare locale sau centrale”, potrivit Agerpres.

 Covasna. Câți români s-au vaccinat anti-Covid

Autoritățile au numărat persoanele imunizate în a doua etapă a campaniei de vaccinare.

Astfel, s-a concluzionat că au fost vaccinate peste 100 000 de persoane.

În ceea ce privește a doua etapă, în plină desfășurare, programările sunt mai multe decât dozele disponibile.

Potrivit unei statistici transmisă de STS, peste 300 000 de români s-au programat pentru imunizare. Jumătate dintre aceștia au vârsta de peste 65 de ani.

Platforma special creată pentru programările on-line este mai des folosită de personalul din domenii de interes, iar vârstnicii și bolnavii cronici preferă să apeleze la medicul de familie.

Medicii sunt optimiști în ceea ce privește procesul de vaccinare. Se speră ca viața să revină la normal, după ce populația generală va fi imunizată în proporție de peste 70%.

Din etapa a doua a procesului de vaccinare anti-Covid, fac parte vârstnicii, personalul care lucrează cu publicul și cei cu afecțiuni cronice.

Până la acest moment, nu s-au înregistrat reacții adverse necunoscute.