Mai exact, pentru liniștea oamenilor din Covasna, va acorda sprijin asociațiilor de proprietari pentru montarea camerelor de supraveghere.

El consideră că nu se încalcă dreptul la viață privată. Regulamentul European de Protecție al Datelor cu Caracter Personal trebuie, însă,  respectat cu strictețe.  Amenzile pot fi uriașe, iar asociațiile de proprietari au fost pritre primele sancționate.

„În ceea ce priveşte supravegherea, nu va fi o supraveghere online, e foarte important de spus acest lucru. Datele vor fi stocate la Poliţia Locală, iar în cazul în care se întâmplă vreun eveniment semnalat de locuitori sau de Poliţie. Atunci la Poliţia Locală, gratuit, deci, fără să fie nişte costuri din partea locatarilor, pe perioada respectivă imaginile vor fi vizualizate. Deci, e foarte important de spus că nu vrem monitorizare online, este vorba de stocare de imagini. iar imaginile vor fi folosite în cazul în care se primeşte o plângere de la locatari sau de la poliţie”, a declarat primarul Antal Arpad, citat de Agerpres.

Covasna. Oamenii, filmați la inrarea în bloc

Pentru ca asociațiile de proprietari din Sfântu Gheorghe să primească suport vor trebui să depună proiecte

Pentru niciun program al Primăriei nu dăm nimic gratuit, cofinanţarea trebuie să fie de o intensitate de 30-50% din partea locatarilor, iar ajutorul de la primărie va fi între 50% şi 70%”, a mai spus edilul Antal Arpad, citat de Agerpres.

Ce prevede GDPR

GDPR prevede că toate datele cu caracter personal pot fi stocate în situații bine determinate.

Obligația asociațiilor de proprietari va fi să informeze cetățenii scopul filmării, perioada de stocare a datelor filmate.

De asemenea, jurisprudența din domeniu arată că este important unghiul din care se filmează.

Pentru a li se respecta dreptul la viața privată, oamenii nu pot fi filmați la intrarea în apartament. În caz contrar, amenzile pot atinge zeci de mii de euro.