Minorii ar fi intrat prin efracție în clădirea Şcolii Gimnaziale „Romulus Cioflec“ din localitatea Araci, unde ar fi distrus mai multe bunuri.

Radu Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean ( IPJ) Covasna, a precizat că cei trei minori ar fi intrat într-o cameră tehnică unde se află sistemul de încălzire a şcolii. Ei au folosit mai multe chei pentru a intra în sălile de clasă din școală.

„Din sălile de clasă persoanele au sustras rechizite şi manuale şcolare. De asemenea, acestea au distrus ţevile de alimentare cu apă din grupurile sanitare. De pe holurile unităţii de învătământ au declanşat trei extinctoare.

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate au fost identificaţi trei minori cu vârstele cuprinse între 9 şi 11 ani, bănuiţi de poliţişti că ar fi săvârşit fapta“, a menţionat Radu Stroe.

Covasna. Școală vandalizată de trei minori

Polițiștii au luat legătura cu Protecția Copilului Covasna pentru a lua măsurile legale care se impun.

Cei trei s-au ales cu dosar penal, urmând a fi trimis procurorului supravheghetor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Dullo Szilard, directorul unității de învățământ, a declarat că polițiștii au folosit imaginile susprinse de camerele de supravheghere pentru a stabili intenditatea celor trei minori, informează Agerpres.

Bunuri distruse și furate în valoare de 4.000 de lei 

„Au intrat în şcoală la sfârşitul săptămânii trecute şi au făcut ravagii. Noi vineri am sesizat (…) În sala profesorală au tăiat cablul de la cuptorul cu microunde şi de la cafetieră. Au stricat o pompă de la centrală, au rupt ţevile de cupru de la două calorifere şi au mai făcut şi alte pagube (…) ”, a precizat directorul școlii.

Totodată, polițiștii estimează că pagubele făcute de cei trei este de 4.000 de lei. Directorul școlii a depus plângere la Poliție și a trimis filmarea surpinsă de camerele de supravheghere.

Trei minori au intrat prin efracție, luni, 12 aprilie, într-o școală gimnazială din localitatea Araci. Ei au distrus și furat bunuri în valoare de 4.000 de lei.