Chiar dacă a fost unul dintre cele mai afectate sectoare, antreprenorii și autoritățile au fost nevoite să gândească soluții pentru depășirea crizei generată de pandemie.

Este și cazul județului Covasna. Aici, se va implementa un program menit să promoveze gastronomia și produsele locale.

Mai exact, va lua startul în Întorsura Buzăului. Vor participa autoritățile locale din județul Brașov, dar și localnici, dornici să-și etaleze calitățile de bucătari.

„Gastro Local este un concept la nivel naţional, care a fost implementat cu succes la Vama Buzăului, iar acum am vrea să îl extindem şi în zona noastră. Baza materială o avem, localnicii au case mândre, gospodării frumoase, produse de calitate, bio, naturale, deci avem ce oferi celor care vin aici”, a declarat Raul Urdă, primarul orașului Întosura Buzăului, citat de Agerpres.

Covasna. Turismul, salvat de localnici. Cine se poate înscrie la Gastro Local

Programul se adresează tuturor localnicilor interesați. Tot ce trebuie să facă este
să obțină autorizație de la Direcția Sanitar Veterinară, pentru a putea servi preparatele pe care le pregătesc.

Potrivit primarului Urlă, în program s-au înscris deja zece familii.

Ce poți face vizita în Covasna

Cei care ajung în Covasna trebuie să știe că ajung, de fapt, în Ținut Secuiesc.

Sunt amenajate câteva pârtii de schi, mai putin aglomerate decât cele de pe Valea Prahovei.

Cei mai mulți dintre turiști sunt entuziasmați de plimbările cu Mocănița, de Băile Balvanyos, de lacul Pădureni Moacșa.

De asemenea, monumentele istorice de la Ozun sunt un punct de atracție turistică importantă.

Kürtőskalácsul, cel mai cunoscut produs

Unul dintre cele mai cunoscute produse, specific județului Covasna este   kürtőskalácsul. Desertul după care se dau în vânt toți turiștii, asemănător cozonacului. De asemenea, pâinea cu cartofi mai face furori în rândul turiștilor din Covasna.

Covasna mai este considerată capita turtei dulci din Ținutul Secuiesc. Sub diverse forme, este atât pe placul copiilor, cât și al adulților.