Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Covasna și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov au început cercetările în căutarea minorului de trei ani ce nu s-a mai intors acasă. La căutări s-au alăturat polițiști, jandarmi, salvatori montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Covansa, dar și numeroși voluntari.

Peste 100 de persoane au cercetat pădurea în speranța că vor găsi pe copilul dispărut în pădure. Acțiunile de căutare au fost reluate în această dimineață, după ce pentru mai bine de 5 ore căutările au fost sistate.

“În seara zilei de 4 ianuarie, pompierii au fost solicitaţi pentru căutarea unui minor dispărut în pădurea din zona localităţii Hetea. În urma solicitării s-au format echipe de căutare-salvare, astfel că peste 100 de pompieri militari din cadrul ISU Covasna şi ISU Braşov, poliţişti, jandarmi, salvatori montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Covasna, voluntari din cadrul ASV România şi cetăţeni au cercetat pădurea în căutarea minorului de 3 ani,  au menționat cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

10 copii pe zi sunt dați dispăruți

Conform Poliției Române, anul acesta, cel puțin 10 copii pe zi au fost dați dispăruți, iar în ultimii 30 de ani, peste 52.000 de copii au fost dați dispăruți. Peste 300 încă sunt căutați și acum.

Pentru depistarea celor dispăruți, Ministerul de Interne vrea să înființeze o nouă structură de poliție, dar sunt prea puțini polițiști pentru un astfel de demers.Majoritatea copiiilor dați dispăruți sunt cei din centrele de plasament care fug în mod repetat din centre, dar se întorc, dar există cazuri de adolescenți care pleacă de acasă, de la părinții lor.

În 2020, o persoană dispărută nu poate fi urmărită prin localizarea telefonului mobil deoarece legea permite interceptarea doar dacă  există indicii că ar putea fi vorba despre o infracţiune.

În prima parte a anului 2019, peste 2.800 de cazuri de minori dispăruți au fost sesizate, mai precizează Poliția Română.