Edilul  din județul Covasna, Antal Árpád,  a primit, chiar de Ziua Internațională a Maghiarilor de Pretutindeni o amendă, pentru arborarea steagurilor roșu-alb-verde.

 Serviciul de Asistență Juridică pentru Minorități, “Miko Imre”a anunțat că a demarat o campanie de strângeri de fonduri pentru amenda de 10 000 de lei, primită de la Prefectura Covasna.

Un leu pentru primarul Antal Arpad . Serviciul Miko Imre vine în ajutor

“Solicităm donatorilor să doneze câte un leu. (…) Donaţia poate fi făcută personal în cutia amplasată la sediul Serviciului din strada Martinovics 2, iar de luni va fi posibilă şi plata online pe site-ul www.mikoimre.ro” au anunțat oficialii Serviciului de Asistență Juridică pe rețeaua de socializare Facebook.

Incidente au mai fost și la Târgu-Mureș, însă, nu s-a lăsat cu sancțiuni.

Oficialii Mikro Imre au tras un semnal de alarmă cu privire la problemele inter-etnice, încă de la începutul anului.

Covasna. Un leu pentru primarul Antal Arpad. Amenda va fi contestată

În fapt, edilul Antal Arpad a declarat că va contesta amenda în instanță. El a mai fost sancționat din același motiv, în urmă cu doi ani.

„Statalitatea este dată de stemă pe un steag şi nu aţi văzut niciun steag cu stema Ungariei. (…) În continuare spun acest lucru şi, probabil se va înţelege la un moment dat. Deci,  nu sunt steagurile Ungariei, ci sunt steagurile şi simbolurile comunităţii maghiare pe care le folosim pentru că a fost Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Dacă pentru asta sunt amendat, evident, voi merge în instanţă şi dacă instanţa o să dea dreptate celui care mă amendează, voi plăti  . (…) Deci nu renunţăm la simbolurile noastre şi sperăm că, la un moment dat, se va înţelege diferenţa dintre steagul unui stat şi steagul unei comunităţi. (…) Legea spune că putem folosi simbolurile noastre, iar simbolul comunităţii noastre nu este simbolul statului maghiar”, a precizat Antal Arpad, citat de Agerpres.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost marcată luni, 15 martie.