În plin avânt la lucrările pe autostrada A10 Sebeș-Turda lotul 2, constructorul grec Aktor a fost lovit de COVID-19, iar șase dintre muncitori au fost confirmați pozitiv.

Ritmul de asfaltare a autostrăzii a fost alert, turnându-se zilnic aproape 1.800 de tone de asfalt după ce au fost aduși 10 persoane din Grecia.

Din primele informații, persoanele infectate nu au o formă gravă a bolii, iar activitatea de asfaltare nu a fost afectată serios. Astăzi, 29 aprilie, este ultima zi de lucru a celor de la Aktor, înainte de sărbătorile Pascale.

Autostrada A10 Sebeș-Turda a întâmpinat numeroase probleme

Încă de la începutul lucrărilor, constructorul Aktor s-a confruntat cu mai multe probleme în asfaltarea autostrăzii. În zona Alba Iulia Nord și DN 1, constructorul grec a fost nevoit să intervină în oprirea alunecărilor de teren ce au afectat autostrada.

Ministrul Transporturilor e optimist și susține că până la sfârșitul anului se va putea circula pe acest segment de autostradă.

„Sunt zone din țară unde avem totuși rețeaua mai dezvoltată. Asta este în Transilvania, unde se vede net efectul construcției acestor drumuri asupra calității vieții. Sebeș era groaznic. Anul acesta o să deschidem și complet și acel nod. (…)

O să dăm în trafic Sebeș-Turda în întregime (în 2021 – n.red.). Lipsește lotul 2, care are 25 de kilometri. Și nu sunt gata toate bretelele din lotul 1. Legătura cu autostrada A1 care are niște bretele extrem de complexe în zona Sebeș. Ele nu au fost terminate anul trecut. Vrem să fie întreg lotul finalizat”, a spus ministrul, relatează monitorulcj.ro.

Reamintim faptul că în anul 2018 au fost deschise loturile 3 și 4, iar în decembrie 2020 au fost dați în folosință 15 km din lotul 1. Totodată, luna iunie a anului 2021 este termenul pentru diferența rămasă pe lotul 1 și pentru lotul 2.

Șase lucrători ai companiei care se ocupă cu asfaltarea autostrăzii au fost diagnosticați cu COVID-19, iar starea lor este una bună.