„Până în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unităţi sanitare pentru demararea imunizării personalului medical şi 597 centre – în alte spaţii, în afara unităţilor sanitare, pentru etapele de vaccinare II şi III, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19. În total, urmează a fi înfiinţate, conform datelor actuale, circa 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel naţional.

Direcţiile de sănătate publică au termen ca, până mâine, 9 decembrie 2020, să transmită informaţiile finale privind identificarea spaţiilor în care vor fi înfiinţate centrele de vaccinare, dar şi privind resursa umană care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare”, se arată într-un comunicat MS, citat de Agerpres și preluat de Digi 24 .

Pregătirea campaniei de vaccinare din România revine în principal Ministerului Sănătății care prin ministrul său, Nelu Tătaru, a început să organizeze conferințele virtuale pentru a stabili primii pași pentru coordonarea activităților.

„Astăzi începem un lung şir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care va fi coordonată de către Comitetul Naţional. Aşteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unităţile de vaccinare, cât şi cele din alte spaţii identificate. Trebuie să colaboraţi la nivel local cu reprezentanţii prefecturilor şi cei ai comitetelor judeţene de urgenţă care vă vor acorda tot sprijinul”, a declarat marți, 08.XII.2020, ministrul Sănătății,Nelu Tătaru.

Evoluția celui de-al doilea val pandemic în România este îngrijorătoare încă în România din toate punctele de vedere: număr de infectări, incidență, decese, persoane internate la ATI. Speranțele realiste sunt cu adevărat puse în succesul acestei campanii de vaccinare care se organizează și se speră că va debuta la începutul anului viitor.