Oamenii de știință de la Laboratorul din Wuhan recunosc că au fost mușcați de lilieci infectați cu COVID-19 în timp ce recoltau probe. Ancheta din China a Organizației Mondiale a Sănătății va fi acum mult îngreunată.

Oamenii de știință de la laboratorul din Wuhan recunosc că au fost mușcați de lilieci infectați cu Covid. Ei colectau probe dintr-o peșteră. Acest detaliu, transmis atât de târziu, va îngreuna ancheta OMS cu privire la originea noului coronavirus.

Ancheta OMS a fost posibilă după mai multe amânări ale plecării cercetătorilor în China, cauzate de motive mai mult sau mai puțin obiective. Cercetătorii de la laboratorul Wuhan au recunoscut recent că au fost mușcați în timp ce colectau probe dintr-o peșteră. Liliecii erau infectați cu COVID-19, a anunțat cotidianul britanic Daily Mail.

Dințișorii animalelor i-au trecut prin mănușile de cauciuc ”ca un ac”, a spus un om de știință de la Wuhan

Un om de știință de la Wuhan a spus că dințișorii animalelor i-au trecut prin mănușile de cauciuc ”ca un ac”.

În ultimii ani din China au parvenit multe clipuri îngrijorătoare. Mai puțin onorante sau de-a dreptul scandaloase sunt însă informațiile despre piețele din China. La fel de uimitoare sunt și informațiile despre laboratoarele chineze. Personalul laboratorului din Wuhan manipula, de asemenea, lilieci fără mănuși și lucra cu ”virușii vii” fără a purta măști. Se încălcau astfel regulile stricte de siguranță, se arată în imagini suprinse de o echipă TV din China în 2017.

Dezvăluirile ridică întrebări suplimentare pentru echipa OMS care investighează la Wuhan originile Covid-19. După mai multe luni de luptă de convingere cu Beijingul, cercetătorii OMS abia acum pot încerca să elucideze cauzele actualei crize pandemice.

Noile date ar putea afecta imaginea Chinei și capacitatea ei de a gestiona amenințarea pandemică. Mulți occidentali au rezerve serioase referitor la raportările Chinei privind COVID-19. De asemenea, Xi Jinping a spus cu puțin timp în urmă că 2020 a fost un an deosebit de bun pentru țara sa, în contrast cu greutățile mondiale. La fel, ancheta Organizației Mondiale a Sănătății ar putea confirma definitiv și fără nicio reținere că originea coronovirusului este de natură animală. Astfle teoriile conspiraționiste ar fi infirmate.