Persoanele în vârstă de la centrele rezidențiale din Crasna, Nușfalău și Ileanda, județul Sălaj, vor fi vaccinate anti-COVID-19

Persoanele în vârstă de la centrele rezidențiale din trei importante localități sălăjene vor fi vaccinate. Peste 190 de beneficiari ai centrelor rezidențiale din Crasna, Nușfalău și Ileanda vor fi vaccinați împotriva COVID-19 începând de duminică, 17 ianuarie, în cadrul celei de-a doua etape a campaniei de imunizare.

Imunizarea lor va fi asigurată de către o echipă mobilă formată din medici, asistenți medicali și registrator. Astfel persoanele aflate la o vârstă înaintată, la segmentul principal de risc, vor beneficia de o imunizare care cel puțin până în vara acestui an îi va scuti de surprizele neiertătorului virus COVID-19.

Cadrele medicale din țară mizează foarte mult pe acest răgaz în lupta cu coronavirusul. De asemenea, persoanele în vârstă cu alte boli vor fi complet protejate în vulnerabilitatea lor față de virus. Este cunoscut faptul că virusul atacă acolo unde organismele umane sunt mai slăbite și afectate de alte afecțiuni.

Campania județeană continuă de săptămâna viitoare la centrele fixe de vaccinare din Zalău, Șimleul Silvaniei, Jibou și Crasna

Campania continuă la nivelul județului Sălaj, iar săptămâna viitoare este de bun augur în acest sens. Începând de luni, 18 ianuarie, își încep vaccinarea și cele patru centre fixe de vaccinare din Zalău, Șimleu Silvaniei, Jibou și Crasna. Printre primele persoane care se vor imuniza în reședința de județ se numără și oficialități de prim rang. Printre primele persoane vaccinate sătămâna viitoare vor fi prefectul Virgil Țurcaș și cei doi subprefecți, Romeo Sârca și Vasvari Robert. În prezent la nivelul județului Sălaj peste 700 de sălăjeni s-au înscris pe portalul de programare pentru vaccinare.

Buletinul informativ al Prefecturii Județului Sălaj a prezentat, pentru ultima raportare, următoarea situație pentru COVID-19 la nivelul județului Sălaj:

Conform datelor centralizate astăzi, 16 ianuarie 2021, situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj se prezintă astfel: 6677 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei; 22 persoane confirmate în ultimele 24 de ore. Un numr de 5440 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei. 1065 cazuri sunt pozitive în prezent, din care, 93 persoane spitalizate, iar 972 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie). Un număr de 922 persoane sunt aflate în carantină la domiciliu, iar 172 persoane decedate, inregistrate de la începutul pandemiei. Incidența înregistrată la nivelul judetuțui Sălaj, la data de 16.01.2021 este de 1,74 /1000 de locuitori.