Conform amendamentului la legea de adoptate a ordonanței, următoarea creştere a alocaţiilor pentru copii va fi de la 1 ianuarie 2022 a anunțat Ludovic Orban.

„Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile.

Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor. (…) În cazul în care va fi atacată la Curte (legea – n.r), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă”, a declarat Orban la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare, relatează Agerpres.

Cresc alocațiile din 1 ianuarie 2022

Totodată, președintele PNL a fost întrebat de majorarea din iulie, iar Orban a amintit că bugetul de stat se alcătuieşte pe baza legislaţiei aflate în vigoare.

„Banii respectivi cu siguranţă la rectificarea bugetară o să fie alocaţi spre zone unde sunt necesari – cheltuieli în investiţii, sănătate, educaţie. (…)

Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament, a fost etapizată şi vor creşte de la 1 ianuarie 2022, prima tranşă. Urmează să decidem în funcţie de resursele bugetare care va fi ultima tranşă”, a mai precizat liderul PNL.

Un critic la adresa măsurilor luate de către Guvern, fostul premier PSD Mihai Tudose a reamintit că guvernanții nu au dublat alocațiile așa cum a fost votat în Parlament.

„Anul trecut, cand era Orban premier, spunea foarte senin ca e o lege care ne obliga sa marim pensiile, dar nu o aplica. Am spus ca atunci a disparut statul. Pai cum sa spui tu ca premier ca nu aplici legea.

Atunci putem face toti ce vrem. Turcan a spus, la fel de grav, ca alocatiile trebuiau marite dar nu au fost prinsi banii in buget. Era o lege care trebuia respectata, trebuia bugetata suma acolo. Mi se pare un autodenunt si exista si partea de penalitate a legii, sunt organisme indreptattie sa stabileasca incadrarea. Nu poti sa spui ca e o lege pe care eu Guvern nu o respect. Eu fac legi la Guvern si Parlament, sunt izvor de drept, dar respect doar ce-mi convine?”, a explicat Mihai Tudose, relatează ziare.com.