Subiectul referitor la jertfă și unitate a fost abordat de către pastorul Bisericii Creștine Adoram, consilierul local municipal Cristian Galea. la finalul ședinței organizate din Miercurea Mare a Consiliului Local Municipal Arad.

În cadrul acestei întâlniri au fost expuse diverse neliniști și nemulțumiri, s-au aruncat din nou verdicte, iar în final, modalitatea de votare i-a făcut pe anumiți indivizi să se simtă defavorizați sau nedreptăţiţi.

Detensionarea atmosferei prin intervenția pastorului Cristian Gala

Cu toate acestea, atmosfera tensionată din Sala Ferdinand a fost liniștită de către alesul PMP, Cristian Gala, pastor al Bisericii Creștine Adoram.

Acesta a intervenit, venind în fața colegilor și vorbind despre „un subiect care pare off topic, care nu are legătură cu ceea ce se întâmplă în acest Consiliu Local”, așa cum însuşi l-a descris Cristian Galea. Apoi, acesta a continuat spunând următoarele:

„Aş vrea să vorbesc despre o persoană pe care eu o respect foarte mult, o persoană de la care eu, personal, am învăţat probabil cele mai multe lucruri în această viaţă. Este vorba despre Iisus Hristos.

Suntem în Săptămâna Mare, este o Săptămână a Patimilor şi cred că este potrivit să petrecem câteva minute în acest loc să vă spun foarte pe scurt un gând pe care-l am din acest punct de vedere, în această perioadă. Eu ştiu că Iisus Hristos nu are semnificaţie la fel de mare pentru toată lumea, chiar în acest loc, chiar în acest oraş.

El înseamnă diferit pentru fiecare dintre noi şi pot să înţeleg acest lucru. În schimb, personal, cred că fiecare dintre noi putem să învăţăm câte ceva de la El. Sunt două lucruri pe care eu vreau să le pomenesc astăzi.

Un lucru are legătură cu jertfa. Suntem în Săptămâna Mare, Paştile sunt peste câteva zile şi cred că cel mai important lucru pe care putem să-l vedem şi pe care putem să-l învăţăm de la Iisus Hristos este jertfa Lui.

O jertfă proprie: a lăsat ambiţiile Lui la o parte, a lăsat gândurile Lui, planurile acestea pământeşti şi a ales să Se pună la dispoziţia celorlalţi. Cred că ni se potriveşte foarte mult lucrul acesta şi cred că e bine ca, din când în când, să privim lucrurile din această perspectivă.

Cu cât mai mult vom dori să câştigăm lucruri pentru noi, cred că alţii vor pierde şi viceversa. Cred că cu cât mai mult renunţăm la noi înşine, alţii vor câştiga. În speţă, acest oraş. Şi salut în avans acest lucru.

Un alt lucru despre care vreau să vorbesc este legat de unitate. Aparent, astăzi ar putea interpreta unii că nu am avut unitate. Nu cred că lucrurile stau aşa. Într-o astfel de zi, chiar într-o astfel de zi, Iisus se afla într-o grădină şi era măcinat de gândurile proprii, de suferinţa Lui, de durerile Lui, pentru că urma să moară.

Un lucru care pe mine m-a frapat – şi am să vă citesc un verset – este Ioan 17:21, în care El spune aşa: <Mă rog ca toţi să fie una cum Tu, Tată, eşti în Mine şi eu în Tine, pentru ca şi ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă cu Tu M-ai trimis.> În acest context al durerii, El a avut în inimă oarecum dorinţa asta ca noi, oamenii, să fim uniţi, s-a rugat Tatălui pentru unitatea noastră. Acum, dacă noi suntem uniţi sau nu suntem uniţi, răspunsul puteţi să vi-l daţi voi” – a încheiat Cristian Galea.

Înainte de a pleca la locul său din sala de şedinţe, el i-a invitat pe colegii săi consilieri să rostească împreună, cu voce tare, rugăciunea „Tatăl nostru”, „ca să ne arătăm respectul faţă de Dumnezeu, ca să arătăm că ne pasă de ceea ce Dumnezeu spune şi face”, a spus Cristian Gala.