Căminul de bătrâni „Casa Theodora” are 103 de rezidenţi. Rând pe rând, 90 dintre aceştia au fost infectaţi cu Covid 19.  Cel care avea grijă de ei era Dr Lorant Szentagotai. Dar acesta, la rândul său, s-a infectat şi el. A continuat să-şi îngrijească pacienţii chiar şi bolnav fiind, dar, pe fondul extenuării, boala s-a agravat. A fost dus la spital  cu ambulanţa sâmbătă, 12 decembrie, dupa amiaza. Batrânii bolnavi sunt îngrijiţi în continuare de asistente, dar nu mai au nici un medic care să-i ajute.

Emanuel Ungureanu, deputat USR Cluj în Parlamentul României şi vicepreședinte în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, a postat următoarele pe pagina sa de Facebook :

„URGENT!

90 de vârstnici infectați cu Covid-19 au nevoie de un medic la Casa Theodora din Cluj-Napoca!

Acum câteva ore, medicul acestui cămin, Dr Lorant Szentagotai, a fost transportat cu Ambulanța la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat din cauza Covid-19 dar și a epuizării excesive.

Vârstnicii din cămin infectați cu Covid-19, dar care suferă și de alte afecțiuni sunt bine îngrijiți de asistente și infirmiere, însă acolo avem nevoie și de un medic care să supravegheze situația îndeaproape.

Fac un apel public, din nou, la un medic disponibil, care a trecut prin infecția cu Sars Cov 2 dispus să dea o mână de ajutor la Casa Theodora.

Medicul Szentagotai a rezistat eroic până astăzi, luptând să ajute vârstnicii din acest cămin, aseară l-am găsit cu perfuzii și cu oxigen în cabinetul său (vezi foto) complet epuizat dar încă capabil să ajute.

Azi nu a mai putut să reziste și a fost transportat la spital.

Sper din toată inima ca vârstnicii din cămin să treacă în număr cât mai mare cu bine peste acest moment extrem de greu și fac un nou apel public la DSP Cluj și Colegiul Medicilor să găsească soluții de îngrijire pentru bolnavii din Cămin, împreună cu conducerea Casei Theodora.”

În august 2016, Monitorul de Cluj a scris despre acest refugiu pentru batrâni că „există un loc în Cluj-Napoca unde bătrâneţea miroase mai mult a flori şi a optimism, decât a tristeţe: căminul pentru seniori Casa Theodora. Şi totul se datorează unui singur om: doctorul Szentágotai Loránt.”