Bihoreanul Cseke Attila (UDMR) a preluat și el, luni, 28.12.2020, conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), de la predecesorul său, Ion Ştefan. Predarea ștafetei s-a realizat într-unmod inedit prin dăruirea de către Ion ȘtefanAcesta lui Cseke Attila a unui borcan cu miere, spunându-i-se totodată că se speră că îl va preda plin pe mai departe, în așa fel încât mierea să ajungă la români.

”Domnule ministru, vă felicit şi vă înmânez un borcan cu miere. Sper să-l păstraţi şi dvs, să îl oferiţi viitorului ministru, încât mierea de la acest minister să rămână cetăţenilor români”, a spus Ion Ştefan, în timp ce i-a oferit călduros lui Cseke Attila un borcan cu miere de salcâm. Cu această ocazie, ministrul Cseke Attila a menţionat că descentralizarea, recuperarea decalajelor de dezvoltare între regiuni, judeţe şi în interiorul acestora, şi, pe lângă continuarea proiectelor PNDL, construcţia de noi creşe vor fi priorităţile Ministerului Dezvoltării.

„În vederea eficientizării serviciilor publice, este nevoie de descentralizarea administraţiei. Pentru a încuraja tinerii să întemeieze o familie, avem nevoie de mai multe locuri în creşe, iar, în vederea dezvoltării comunităţilor locale, trebuie finalizate măsurile prevăzute de Programul Naţional de Dezvoltare Locală”, a subliniat UDMR-istul bihorean. În același timp, noul ministru a spus că este nevoie de o „execuţie bugetară adecvată pentru a nu bloca buna funcţionare a autorităţilor publice locale şi judeţene”. „Vom finaliza investiţiile demarate şi vom implementa unele măsuri noi pentru a veni în ajutorul comunităţilor locale. Vom dispune urgent prelungirea contractelor de finanţare pentru obiectivele de investiţii cuprinse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa 1.”

Fostul ministru Ion Ştefan, prezentând moștenirea pe care o lasă, a spus că predă un minister „digitalizat” şi „transparentizat”. „Am demarat programe cu fonduri europene cu o absorbţie de peste 1 miliard de euro, s-au demarat lucrări la reabilitarea Cazinoului Constanţa şi, nu în cele din urmă, s-a finalizat, cu succes, construcţia arenelor bucureştene Steaua şi Arcul de Triumf”, a spus Ion Ştefan.