Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a oferit astăzi noi asigurări în ceea ce priveşte continuarea susţinerii financiare cu privire la construirea sălii polivalente din Wonderland.

Referitor la celelalte obiective propuse pentru aceiaşi zonă, stadionul şi aquapark-ul, finanţarea acestora se află în momentul de faţă sub semnul întrebării.

Cseke Attila, în vizită pe şantier

Începute în cursul anului precedent, lucrările pentru construirea sălii polivalente din Wonderland fac parte din cadrul proiectului care aparţine Consiliului Judeţean.

În cursul acestei zile Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a vizitat şantierul din Bistriţa, asigurând oamenii de faptul că va continua să sprijine ridicarea acestei clădiri.

„Lucrările la Sala Polivalentă au început anul trecut în iunie și am dat asigurări că se va finanța de către Guvern prin bugetul Ministerului Dezvoltării. Cred că ăsta este cel mai important mesaj pentru bistrițeni. Eu cred că prioritatea pentru bistrițeni și pentru comunitatea locală este aceea ca pe aceste investiții care nu sunt mici și sunt reprezentative e ca acestea să fie finalizate.

Guvernul vă poate da asigurări că Guvernul are finanțare pentru ele, le-am spus și antreprenorilor pentru că ei trebuie să aibă această siguranță și liniște,” a precizat azi, la Bistrița, Cseke Attila.

Stadiul celorlalte proiecte

Cu privire la celelalte proiecte care sunt propuse pentru aceiaşi zonă, un aquapark şi un stadion, ministrul a declarat faptul că abiea după ce vor fi finalizate actualele investiţii se va putea discuta şi despre altele.

„Nu cunosc acest proiect, nu știu ce înseamnă și ce valoare are (n.r. aquapark), dar trebuie să ne axăm pe aceste investiții care sunt astăzi în derulare, să le finalizăm pentru că sunt pentru toată lumea, indiferent cine cu cine a votat la alegeri. După ce le finalizăm acestea urmează să vedem care sunt prioritățile județului și ale municipiului”, a completat Cseke Attila.

Aparţinând tot de Consiliul Judeţean, instituţia a elaborat din timp documentaţia tehnică necesară, în timp ce Primăria Bistriţa a preluat aquapark-ul de la fosta administraţie.