În cursul acestei zile, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila a fost prezent în Bistriţa-Năsăud, constatând o problemă care este de fapt mult prea evidentă şi anume, nevoia urgentă de creştere a numărului de creşe în mai multe localităţi din judeţ.

Astfel, autorităţile bistriţene au fost invitate să facă parte din programul derulat cu fonduri guvernamentale pentru ridicarea creşelor necesare.

Cseke Attila: „În Bistrița-Năsăud e nevoie de creşe în mai multe localități”

Conform ministrului Attila, în momentul de faţă, construcţia de noi creşe la Bistriţa reprezintă una dintre priorităţile pe care Ministerul Dezvoltării le are în agendă.

În acest sens, trei tipuri de construcţii sunt luate în calcul, respectiv: mici, medii şi mari.

Construirea creşelor se va realiza în funcţie de numărul de cereri şi implicit de copii. Având în vedere faptul că ministrul consideră faptuş că o astfel de investiţie este necesară nu doar în Bistriţa, ci şi în alte localităţi care aparţin de judeţ, acesta a înaintat o invitaţie autorităţilor din municipiu şi judeţ prin care îi îndeamnă să se înscrie în programul anterior amintit.

„Am invitat atât pe domnul primar Ioan Turc, cât și pe ceilalți primari care sunt în discuții cu noi să acceadă la acest program. În primă fază, în mediul urban și acolo unde avem un număr de copii suficient, trebuie identificate terenurile disponibile pe care se pot construi aceste creșe.

Ulterior, autoritățile trebuie să ne facă o solicitare, cu o notă justificativă legată de numărul de copii. Noi vrem să construim acolo unde e nevoie de infrastructură de creșă și cred că în Bistrița-Năsăud e nevoie de creşe în mai multe localități”, a precizat ministrul Dezvoltării, într-o conferință de presă susținută la Bistrița.

Conform celor mai recente date puse la dispoziţie de către Primăria Bistriţa, un număr de aproximativ 80 de copii nu au mai avut loc în creşele de stat, după reducerea locurlor disponibile pe fondul restricţiilor şi măsurilor suplimentare impuse de către pandemia de coronavirus.