Deși în unele județe, centrele de vaccinare stau cu lacătul pe ușă, iar platforma pentru programări a raportat erori, premierul Cîțu a afișat, miercuri, 27 ianuarie, optimism privind procesul de vaccinare anti-Covid.

Mai mult decât atât, acesta susține că am fi pe primul loc în UE. Premierul se raportează la cifrele de pe hârtie, ministrul Sănătății spune că vor fi controale în centre.

Merge foarte bine, toate cifrele arată că merge foarte bine. Pe 25 eram pe locul întâi în Uniunea Europeană. Deci, locul întâi în Uniunea Europeană, România, la vaccinări. Rămânem în top şase în ceea ce priveşte toată campania de vaccinare, a declarat Florin Cîţu, citat de evz.ro

Centre de vaccinare cu lacătul pe ușă

Premierul Cîțu nu a aflat, se pare, de situația centrelor din județele Timiș, Caraș-Severin, Covasna, unde oameni merg zeci de kilometri pentru a se vaccina.

Alții, deși se încadrează în categoria a doua de imunizare nu s-au putut vaccina, pentru că nu au mai prins locuri libere.

Edilul Timișoarei, Dominic Fritz, a cerut public să fie recalculate numărul de doze pentru fiecare județ.

După ce au fost semnalate erori în ce privește înregistrarea pe platformă, vaccinări în afara programărilor și, mai nou, amânarea imunizării profesorilor, Vlad Voiculescu vrea controale.

„În momentul acesta avem mai puţine doze de vaccina decât am avea nevoie. Suntem în curs de a verifica situaţia. Se vor face echipe mixte de control formate de către Corpul de control al Ministrului Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică pentru a verifica cum stau lucrurile în fapt la nivelul centrelor de vaccinare. Asta înseamnă că ne trebuie sancţiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea de sancţiuni.

Imediat vom putea să vorbim despre sancţiuni adoptate de către Guvern”, a declarat Voiculescu, ministrul Sănătății, citat de Agerpres.

Până la sancțiuni, oamenii sunt cei mai afectați. Autorităților le scapă mereu un lucru: înainte de sancțiuni, trebuie să găsească soluții.