Sursa de inspirație este chiar Academia Gheorghe Hagi, o forță pentru fotbalul românesc, prin formarea a zeci de copii în acest sport.

Cum a devenit Hagi model pentru maghiari. Se întâmplă la Satu-Mare

Astfel, Hagi, fotbalistul-emblemă al României, a devenit model de investiție pentru Ungaria, Guvernul maghiar a alocat 216 milioane de forinți. Va fi amenajată pe strada Gorunului, în Satu-Mare, relatează presasm.ro

Se preconizează, la acest moment, că peste 100 de copii vor fi beneficiari ai programelor desfășurate de Academia de fotbal din Ungaria, relatează presasm.ro

Construcția va fi gata în maximum doi ani, iar primele lucrări vor demara în luna septembrie ac.

Ungaria nu este la prima investiție în fotbal

Este deja de notorietate că Guvernul de la Budapesta a investit masiv în echipele de fotbal Sepsi și Csikszereda. Cea care a dat rezultate în timp record este Sepsi, ajunsă deja în Liga 1. Este primul sezon în care va juca în play – off.

Presa maghiară a relatat că Guvernul maghiar dorește formarea unor alte echipe cu concentrație minoritară puternică, cum ar fi Târgu-Mureș sau Oradea.

Acestea nu sunt singurele planuri ale Ungariei pentru Transilvania. În mod strategic, sunt folosite domenii importante, cum ar fi sportul sau agricultura, pentru a crea mereu conexiuni înre cele două state.

De data asta, Hagi a reușit să inspire și să treacă de orice barieră sau tensiune interetnică.