Mila( sursă foto Le Point) a devenit ținta atacurilor teroriste, după ce și-a exprimat opinia împotriva Coranului și religiei musulmane, pe mai multe rețele de socializare.

La începutul lunii februarie ac, a fost exclusă din internatul militar în care ar fi urmat să-și continue studiile.

Ministrul Apărării i-a cerut insistent să tacă, să nu mai posteze, avertizându-o că viața e în pericol.

O presiune mult prea mare, pentru o adolescentă pasionată de make-up și de scris.

Și-a declarat, printre altele, orientarea sexuală și faptul că susține mișcarea LGBT.

De ce a devenit Mila cea mai amenințată adolescentă din Franța

A fost suficient de un moment de sinceritate, de un clip video, în care să spună că urăște islamul și Coranul.

Au apărut sute de amenințări pe minut, iar Franța, țara puternic de atacuri teroriste, ia în serios orice revoltă, mai ales din mediul on-line.

„Te vom găsi și te vom omorî”  , „Știm unde locuiești, o să mori!” , au fost câteva dintre mesajele lăsate de comunitatea musulmană pe paginile ei de socializare.

Ministerul Justiției e în alertă. Pe de o parte, încearcă să-i ofere protecție juridică, pe de altă parte îi atrage atenția că este inacceptabil să insulți o religie, într-o țară democratică.

Mila, cea mai atacată adolescentă din Franța

Apărătorul ei, Richard Malka, spune, însă, că sistemul din Franța a îngropat libertatea de exprimare prin acest caz.

„Acest caz denotă o renunțare generală, în special din partea sistemului de educație care nu mai ține cont de libertatea de exprimare. Tolerăm intolerabilul ca să nu provocăm valuri. Renunțăm la valorile republicane. În final, ajungem să închidem gura victimelor și să închidem ochii cînd vine vorba de acțiunile agresorilor. Iar asta nu se înTâmplă de azi, de ieri! Nici măcar de cîțiva ani. Nu este vina profesorilor, deseori depășiți de situație Este  consecința pierderii generalizate a reperelor în toată elita noastră intelectuală și politică”, precizează avocatul Malka, citat de Le Point.