Planurile lui Orban sunt mult mai mari. Vrea să candideze la președinția României. În mod subtil, Orban l-a persiflat pe Florin Cîțu, actualul premier, menționând că are o carte de vizită pe care o scoate în față. Cel din urmă nu a anunțat în mod oficial că va candida președinția partidului, ci doar a spus: să vedem, când va fi Congres. În interiorul partidului, însă, este cunoscut că Florin Cîțu a început o campanie internă de promovare. De aceasta se ocupă Alina Gorghiu, relatează evz.ro.

Cum îl persiflează Orban pe Cîțu. Liberalii duc lupte interne grele

Cîțu a început, de asemenea, să se plimbe în țară, pentru a câștiga simpatia colegilor de partid. Cu toate acestea, când a fost la Cluj, Alin Tișe, președintele CJ, cel mai vehement critic al PNL, nu a fost prezent. A fost primit, însă, călduros de Emil Boc, edilul Clujului.

Discursurile și comportamentele celor doi politicieni sunt toatal diferite. Orban este popular deja partid, chiar dacă ratează susținerea Clujului. Aproape toate filialele din țară au transmis public că îl vor susține. În public, vorbește despre investiții.

“Candidez cu o carte de vizită care este cunoscută de toţi colegii mei şi care este practic un argument puternic pentru a putea să mă prezint în faţa colegilor mei cu un proiect pe următorii patru ani de zile, care să permită PNL să realizeze pentru România tot ceea ce a promis”, a declarat Orban , la Sălaj.

Cîțu nu este aproape deloc popular în partid. Vorbește despre relansarea economiei în pandemie și profită implicit de tensiunile din coaliție, pentru a se face remarcat. Pe rețelele de socializare vrea să pară popular. Într-o analiză semnată de jurnalistul Dan Andronic puteți citi cum încearcă  Cîțu să pară un premier cool.

Numai că votanții nu sunt toți din generația Facebook. Dau seen și uită rapid. Mișcările liberalilor sunt importante, deoarece PNL ar putea da viitorul președinte al țării.