Șeful statului este atât de pasionat de schi, încât în a doua zi de la  tragedia de la Matei Balș, s-a afișat zâmbitor pe pârtie.

Despre această situație, oamenii spun: „ e aiurea!”

Mai mult decât atât, vizitele președintelui afectează fluxul turiștilor pentru micii antreprenori.

Un astfel de caz este și cel Norei Staicu, administrator al cabanei Păltiniș.

Jurnaliștii de la evz.ro au stat de vorbă cu aceasta și a  precizat de ce este deranjată.

De 3 săptămâni vine (n.r. – Klaus Iohannis), în fiecare weekend. Dar dacă nu sunt 4… N-am stat să notez în calendar. Eu am mai avut altercaţii cu cei de la SPP şi cu dânsul în urmă cu doi ani.

Cum îi sfidează Iohannis pe români. De ce blocată stațiunea Păltiniș

„ În staţiunea Păltiniş, sunt foarte puţine locuri de parcare. Noi (n.r. – cabana pe care o administrează) suntem chiar lângă pârtie, la 50 de metri. Peste pod e parcarea la fel… E flux de persoane, lumea pleacă, vine…

Azi am avut discuţia cu SPP şi le-am spus: «Domnilor, nu se poate! Atât timp cât blocaţi venirea oamenilor în staţiunea şi îi întoarceţi să plece, cine să vină să consume?”

Pierderi pentru mici antreprenori

Nora Staicu estimează că din cauza vizitelor dese ale președintelui Iohannis, zilnic pierde 3000-4000 de lei, bani proveniți din vânzări.

Evident, este dreptul fiecărui om să-și petreacă timpul liber, însă oamenii de afaceri consideră că trebuie schimbată strategia SPP.

După ce fost surprins pe pârtie, exact când se numărau decesele de la Matei Balș, opoziția l-a atacat dur.

Este solidar cu românii direct de pe pârtie!, au spus liderii PSD.

Șeful statului nu a rămas impresionat nici de protestele izbucnite din cauza incendiului de la Matei Balș. S-a limitat în a declarat că. a trasat o sarcină ministrului Vlad Voiculescu.

Iohannis vrea reforma sistemului de sănătate, abia după ce pacienții au ars de vii în spitale.