Românii ar putea să-și petreacă vacanța în Grecia, din luna mai , dacă îndeplinesc unele condiții.

Autoritățile elene vor cu orice preț să salveze turismul și spun că au gândit  timp măsuri care să permită concediile în timpul pandemiei.

Astfel, pentru a ajunge în Grecia, la mijlocul lunii mai,  trebuie să deții certificat de vaccinare anti- Covid sau să dovedești medical că nu ești infectat cu acest virusul (rezultat test) la froniteră.

Grecia. Fără mască pe plajă

Într-un interviu acordat de ministrul Turismului Greciei , Harry Teoharis, postului Antena 3, s-a pus în discuție ridicarea restricțiilor pentru cetățenii UE chiar mai devreme de data de 15 mai.

„ Scopul nostru este să deschidem pe 14 mai.  Am spus că vom ridica, treptat, restricţiile înainte de această dată. Avem un plan de deschidere de la jumătatea lunii aprilile pentru cetăţenii Uniunii Europene. Mă bucur să spun că vom putea primi vizitatori din România, înainte de Paşte (…)

Sistemul nostru se bazează pe un Comitet de sănătate care ia decizii pe baza sfaturilor de la oameni de ştiinţă.  Pentru ca lumea să fie în siguranţă. La acel moment vor fi deschise spaţiile din restaurante, astfel încât oamenii să poată merge în aceste spaţiii sau pe plajă. Nu vă pot spune acum data exactă, deşi mi-ar fi plăcut s-o fac Ne fondăm deciziile pe rezultatele statistice de până la momentul respectiv” .

Cum poți ajunge în Grecia din mai

Grecia a fost lovită din plin de pandemie. Turismul, pricipalul pilon al economiei elene a fost puternic afectat. Pe de altă parte, Grecia a devenit una dintre cele mai comune destinații de vacanță ale românilor.

Un raport al agențiilor de turism arată că 90% dintre rezervările la hotelurile din Grecia au fost anulate.

Astfel, ambele țări au fost în pierdere.

Grecia- Hotel în carantină

Oficialii Greciei s-au gânidt și în cazul celor care ies pozitivi la testare. Au pregătit un hotel pentru carantină, dacă turistul nu vrea sau nu se poate întoarce în țară.

 „ Persoana se poate întoarce, dacă este cu maşina şi doreşte să facă asta, însă există hotel pentru persoanele în carantină, unde pot rămâne alături de familie pe durata celor 14 zile. Ne-am asigurat că anul acesta există o singură autoritarte responsabilă de trecerea frontierei şi de testare: Anul trecut, lucrurile erau diferite pe aeroporturi şi la graniţele terestre. Ne-am dat seama de probleme şi am învăţat din ele” , a declarat Harry Teoharis, pentru sursa citată