În fapt, oficialul Educației ar dori mai multă stabilitate în ceea ce privește elaborarea subiectelor pentru absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a.

Sorin Cîmpeanu respinge din start ideea de a se da examen la alte materii deja anunțate la începutul anului școlar sau să fie de un grad de dificultate care să scoată la iveală lacunele elevilor din cauza învățământului la distanță.

Primele probe pentru evaluarea națională pe care o suțin absolvenții clasei a VIII-a sunt programate în perioada 7-24 iunie, iar examenul de bacalaureat se va desfășura în perioada 4-31 iunie 2021.

Potrivit anunțului făcut de ministrul Cîmpeanu, sunt șanse ca elevii să se reîntoarcă la cursuri în unitățile de învățământ, zonal, în localitățile unde rata de infectare cu Covid-19 este mică.

Profesorii sunt extrem de supărați-Ce planuri are ministrul Educației

De la debutul stării de urgență și până în prezent, când cursurile s-au desfășurat on-line, profesorii, părinții și chiar elevii s-au plâns că nu se pot adapta acestui stil virtual de predare –învățare. Profesorii au reclamat lipsa de echipamente care să îi ajute să predea on-line, părinții și elevii suprapunerea programului de lucru cu cel de studiu și imposibilitatea de asimila cunoștintele în acest mod.

Pare un paradox. în condițiile în care trăim în era digitalizării.

Pe de altă parte, în unele localități în care nu există curent electric, învățământul on-line e imposibil.

Sindicatele din învățământ au anunțat proteste, pentru că salariile profesorilor au fost înghețate, iar ministrul Sorin Cîmpeanu nu exclude demisia, dacă nu va exista o creștere cât de mică la bugetul destinat educației.

Pe de altă parte, profesorii au subliniat că sunt alte categorii profesionale care au salarii mult mai mari și se simt neîndreptățiți.

În unele instituții din România sunt paznici și șoferi care primesc salarii mai mari decât cel al unui cadru didactic, tot nouă, angajaților din sistemul educațional, ni se cere să fim solidari, să ne gândim la România. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care, de la începutul acestei pandemii, angajații din sistem au fost aruncați în necunoscut, fără pregătire și fără cele necesare pentru a-și continua activitatea în regim on-line, “, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.