În Transilvania, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 24 – 25 de grade, iar cea a minimelor de 11 – 12 grade.

În intervalul 13 – 15 iunie, Temperaturile maxime şi minime vor scădea uşor, aproximativ cu două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 12 grade, valori normale în regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Temporar, în intervalul 10 – 14 iunie, precum şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor, local însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice.

Cum va fi vremea în Maramureș

Și în Maramureş, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea a minimelor va fi de 11 – 12 grade. În intervalul 12 – 15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2 – 3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât, în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 13 grade, valori normale în regiune.pentru a doua decadă a lunii iunie. Averse pe arii extinse şi posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 – 14 iunie. Temporar, probabilitatea de apariţie a averselor şi a descărcărilor electrice va fi ridicată şi în intervalul 17 – 20 iunie.

Crișana

În intervalul 13 – 15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa două grade, dar ulterior vom avea un proces de încălzire treptată a vremii de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 27 de grade, iar cea a minimelor 14 grade, valori normale pentru a doua decadă a lunii iunie în Crişana. Ploi, mai ales averse şi posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 – 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor şi în intervalul 16 – 20 iunie.

Vremea la munte

La munte, în cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic şi în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15 – 17 grade şi ale celor minime de 6 – 8 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. În intervalul răcoros 13 – 15 iunie, care se estimează că va face excepţie de la această evoluţie, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ două grade. Zilnic, se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoţite de frecvente descărcări electrice, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în toate masivele în intervalul 10 – 14 iunie şi în unele zile din a doua parte a intervalului de referinţă.

Cât de cald va fi în sudul țării

Potrivit ANM, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de 13 – 14 grade. În intervalul 13 – 15 iunie, aceste medii vor scădea cu aproximativ două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 18 – 20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obişnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie.