Vremea în Transilvania. Prognoza meteo de la ANM

Potrivit ANM, vremea se va răci semnificativ şi va fi mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă, mai ales până în data de 19 martie. În acest interval media valorilor maxime va fi de 2 – 4 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la 1 grad la -5 grade. Până la sfârşitul intervalului, vor mai fi variaţii termice, dar tendinţa va fi de încălzire uşoară. Media valorilor diurne se va încadra între 5 şi 8 grade, iar a celor nocturne de la -4 la -2 grade. Se vor înregistra precipitații pe aproape tot parcursul intervalului. Cantităţi de apă mai însemnate se vor înregistra până în data de 17 martie şi în intervalul 20 – 23 martie.

Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureş, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an. Până spre sfârşitul primei săptămâni, media valorilor din timpul zilei va fi de 3 – 5 grade. Cele nocturne va fi în scădere treptată de la 1 grad la -4 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului, vor mai fi variaţii termice, dar tendinţa va fi de încălzire uşoară.

Și în regiunea Moldovei, vremea va fi rece pentru această dată. Între 16 şi 24 martie, temperaturile maxime se vor situa, în jurul a 4 grade. Valori mai ridicate vor fi la începutul intervalului, precum şi la finalul celei de-a doua săptămâni, când se vor înregistra aproximativ 8 – 9 grade. Regimul termic nocturn va marca o scădere între 15 şi 19 martie, când minimele nocturne vor coborî de la 3 la -3 grade.

Prognoza meteo pentru Banat

Meteorologii anunță vreme rece și în Banat. Până în data de 19 martie, media valorilor diurne va fi de 5 – 8 grade, iar a celor nocturne, în scădere treptată, de la -3 grade la 1 grad. După data de 19 martie, deşi vor mai fi variaţii termice de la o zi la alta, tendinţa va fi de încălzire uşoară,

Vremea în Muntenia

Prognoza meteo pentru Muntenia arată temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului.

Între 16 şi 26 martie, vor fi valori medii de 7 – 8 grade ale temperaturilor maxime., iar o tendinţă de încălzire se va înregistra abia spre sfârşitul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra 10 – 11 grade, în medie regională.

sursă. ANM