Potrivit ANM,  vremea va fi deosebit de rece. În intervalul 20-21 martie, va continua să ningă în toată țara, inclusiv în București. În unele zone ale țării, stratul a atins deja 5 metri.

”Este încă iarnă, nu numai în zona de munte, dar şi în zona centrală, în partea de est a ţării, chiar din punct de vedere termic putem să spunem că vremea este autentică de iarnă pentru cea mai mare parte a ţării, pentru că valorile maxime sunt uşor mai coborâte decât ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar.

Vremea specifică de iarnă va  fi de interes şi pe sfârşitul acestei săptămâni, pentru că în zona montană va continua să ningă, în general moderat cantitativ, dar în acelaşi timp şi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, local în Maramureş şi în zonele deluroase’, a explicat la Antena 3, Elena Mateescu, director ANM.

Cum va fi vremea în weekend. Cod galben de vremea rea

Până la sâmbătă, 20 martie, ora 10.00, va fi în vigoare un cod galben de vreme rea.

Vor fi nincori abundente în Transilvania, iar la munte va ninge viscolit.

Cum va fi vremea, duminică, 21 martie

Potrivit ANM, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte. Pe timpul nopții vântul se va intensifica și în alte zone din țară. Temperaturile maxime vor fi înter 1 și 9 grade Celsius, iar minimele se vor încadra în -10 și -2 grade Celsius, în special în vestul țării.

Codul galben de ninsori nu va mai fi în vigoare , dar cerul va continua să fie înnorat. Temperatura maximă va fi de două grade Celsius, în timp ce minimele vor ajunge până la -6 grade Celsius.

Săptămâna 22-29 martie va păstra  temperaturile  mult mai coborâte în aproape toată ţara şi posibilitatea de  precipitaţii mixte abundente, mai ales pentru partea de sud şi sud-est a ţării, aprecizat  Elena Mateescu, vineri, în   la Antena 3.