Mai exact, se va ține cont de numărul focarelor de Covid din fiecare localitate.
În acest fel, județele Timiș, Caraș- Severin, ar putea fi printre cele mai afectate.
Cîmpeanu spune că localitățile mici vor fi cele mai afectate. Un prim calcul al Ministerului Educației arată că peste 3000 de copii vor fi afectați de noul mod de calcul al ratei de infectare cu Covid.
„Cu cât o localitate este mai mică, cu atât influența introducerii focarelor în calculul ratei de infectare va fi mai mare. În mod evident, un centru de bătrâni sau un spital într-o localitate foarte mică va afecta mult rata de infectare și va putea duce acea localitate mică direct în carantină, nu doar în scenariul roșu. Există foarte puține situații. În București, ați văzut, odată cu includerea ratei de infectare s-a crescut de la 2,4 la 2,42. Nu acesta este factorul determinant”, a spus Cîmpeanu, citat de Digi24.
Covid-19. Cum vor fi afectați elevii de noul calcul al ratei de infectare
Astfel, abia reîntorși în bănci, elevii s-ar putea reîntoarce la școala on-line care, nu a dat roade, conform statisticilor.
„16 localități, deci 16 școli cu 250 de elevi, am putea să avem între 3.000 și 4.000 de elevi afectați”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de sursa mai sus menționată.
Timiș. Explozie de focare Covid
Județul Timiș se confruntă cu cel mai mare număr de focare de Covid. Cel care a cerut ministrului Vlad Voiculescu să schimbe modul de calcul al ratei de infectare este chiar edilul Timișoarei, Dominic Fritz. Acesta susține că în județ se testează cel mai mult, dar focarele de Covid se înmulțesc pe zi ce trece.
Acestea sunt localizate la Spitalul Lugoj, la Spitalul de Psihiatrie Jebel, la căminele de bătrâni private și de stat.
Autoritățile au introdus, de vineri, 26 februarie, la calculul ratei de infectare și numărul de focare.