Povestea a început după ce România a organizat ediția de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Brașov și, iată, a devenit o competiție de tradiție. Federația Română de Schi Biatlon a reușit să înscrie România, prin  Râșnov, în clubul select al celor doar câteva țări care organizează astfel de competiții de nivel mondial. Anul trecut a fost înregistrată o premieră, prin organizarea a două etape de Cupă Mondială masculină. Acest lucru părea de necrezut cu ceva timp în urmă. Anul acesta va fi o nouă premieră pentru țara noastră: organizarea unei etape de Cupă Mondială pe echipe mixte.

Adevărata provocare este că vom avea simultan, într-o singură reuniune, atât competițiile feminine și masculine, cât și cea pe echipe mixte.

Astfel, joi și vineri vor fi organizate două etape de Cupă Mondială feminine. Vineri se va dispute o etapă de Cupă Mondială masculină. În ultima zi a competițiilor, sâmbătă, se vor întrece echipele mixte într-o etapă de Cupă Mondială.

Federația Română de Schi Biatlon și Primăria Orașului Râșnov au lucrat intens în ultimele zile

S-a făcut zăpadă artificială astfel că trambulina se prezintă în cele mai bune condiții pentru competiții.

Din păcate, în acest an restricțiile privind limitarea efectelor pandemiei de COVID 19 nu permit prezența spectatorilor. În schimb întregul eveniment va fi televizat, astfel că iubitorii acestei spectaculoase discipline își pot urmări favoriții în direct.

În cadrul unei conferințe de presă au fost prezentate de organizatori toate detaliile evenimentului. Organizatorii evenimentului sunt Primăria Râșnov și Federația Română de Schi Biatlon. Au vorbit  primarul Râșnovului, Liviu Butnariu, și secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar. La conferința de presă a fost prezent și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Competițiile se vor desfășura după următorul program:

Joi 18 februarie 2021

9:00 Antrenament oficial HS97 feminin – două runde

10:30 Calificări HS97 feminin

11:30 Competiția HS97 feminin

13:30 Antrenament oficial HS97 masculin – două runde

15:30 Calificări HS97 masculin

Vineri 19 februarie2021

9:00 Antrenament oficial HS97 feminin- două runde

10:30 Calificări HS97 feminin

11:30 Competiția HS97 feminin

14:15 Săritura de probă masculin

15:15 Competiția masculin

Sâmbătă 20 februarie 2021

09:30 Echipe mixte – săritura de probă

10:45 Echipe mixte – competiția

Întregul eveniment se va desfășura cu respectarea măsurilor sanitare impuse de autorități, limitându-se contactele fizice.