Dacă vizitați Oradea, veți fi cazați la una dintre unitățile de cazare clasificate, pentru minim două nopți consecutive.

Concret, turistul va primi un cod unic de gratuităţi de la personalul unităţii de cazare, alături  de un QR Code. Codul unic, nominal, se poate folosi o singură dată, la fiecare din obiectivele turistice şi unităţile participante. Dar dacă într-o cameră este cazată o familie cu un copil, toţi cei trei se vor bucura de beneficii, informează APTOT, citată de Agerpres.

 Bihor. Dacă vizitezi acest loc, ai facilități

Oficialii județului Bihor transmit că este vorba despre acces gratuit la vizitarea celor 8 muzee din oraş şi secţiile lor, transport gratuit pentru 24 de ore în întreaga reţea de transport public şi reduceri la restaurantele şi cafenelele partenere.

Acest lucru va fi posibil până la data de 31 decembrie ac. Facilitățile sunt asigurate de Primăria Oradea, societatea publică de transport a județului Bihor și partenerii proiectului.

Este al doilea an consecutiv când s-au decis aceste măsuri pentru turiști. Pandemia a inspirat oficialii județului, pentru reactivarea turismului, a economiei locale.

Cum aplici în acest program de turism

Înregistrarea participanţilor, generarea codurilor de gratuităţi şi comunicarea directă între unităţile HoReCa, muzee şi serverele OTL, se va face prin intermediul aplicaţiei online oradealifenouveau.ro. Aceasta a fost creată de APTOR în parteneriat cu Oradea Tech Hub şi poate fi folosită de toate unităţile de cazare din oraş, relatează Agerpres.

De ce să vizitezi Oradea

Județul Bihor este inclus în circuitul național turistic. La acest moment, toate județele sunt în scenariul verde. Oradea este cunoscută pentru monumentele istorice, clădirile cu arhitectură inedită.

Până în prezent, 13 din cele 32 de unităţi de cazare clasificate din Oradea şi-au manifestat interesul pentru a lua parte la această campanie, respectiv 9 restaurante/cafenele, notează Agerpres.

Turismul din România ar putea primi o nouă șansă, iar pandemia ar trebui privită ca o metodă de relansare. Oficialii județului Bihor spun că inițiativa ar putea fi preluată și de alte localități.