Dan Barna a dat asigurări că ,,lucrurile nu vor rămâne așa”, făcând referire la situația halucinantă de la Spitalul Județean din Sibiu.

Vicepremierul a mai declarat că, în acest moment, la spitalul din Sibiu sunt derulate trei anchete. Totul a ieșit la suprafață după ce un fost angajat de la Secția ATI, sub protecția anonimatului, a recunoscut că a omorât bolnavi internați cu SARS-CoV-2.

„Sunt trei anchete în curs în momentul acesta. Este ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este ancheta Corpului de control al ministrului Sănătăţii şi este, înţeleg, şi o anchetă a conducerii interne a spitalului. Ştiam că sunt probleme la acel spital. Am avut, de-a lungul timpului, mai multe luări de poziţie în diverse momente, dar nu mi-am imaginat niciun moment aceste grozăvii pe care le-am citit, că situaţia este atât de gravă. Ştiam că sunt probleme de management, de alocare a resurselor, de flux al pacienţilor, probleme de management disfuncţional al unui spital”, a precizat Dan Barna.

Barna: Ne-am întors în Evul Mediu

Liderul USR-PLUS a mai precizat că această problemă trebuie rezolvată cât mai repede posibil.

,,În niciun caz nu am crezut că putem să avem situaţii de Ev Mediu, pentru că dacă lucrurile prezentate acolo sunt reale şi cifrele de mortalitate, statisticile de mortalitate confirmă că există o problemă…

Dincolo de povestea efectivă, cumva e bine că persoana care s-a hotărât a şi spus că e gata să dea declaraţii şi în faţa unor organe de anchetă. În faţa unor procurori, pentru că lucrul acesta nu poate să rămână aşa şi nu va rămâne aşa”, a afirmat Dan Barna, citat de Agerpres.

Totodată, vicepremierul a mai spus că este revoltat la nivel personal pentru situația dată și a precizat că a discutat cu ministrul Vlad Voiculescu.

„Şi aseară şi astăzi am continuat discuţiile cu Vlad Voiculescu. Vom ajunge la o concluzie şi vom lua nişte măsuri”, a conchis Dan Barna.