Liderul USR-PLUS a susținut că intenționează să candideze pentru funcția de președinte în 2024.

Dan Barna a mai  precizat că dorește să rămâna președintele USR-PLUS. Conform g4media.ro, vicepremierul a declarat că va face asta ,,cum este și firesc”.

„USR-ul a ajuns la guvernare și sunt cel care a tras pentru asta.  Am reușit să facem acea alianță împreună cu colegii de la Plus și apoi să facem și fuziunea astfel încât să fim o forță relevantă în politica actuală.

Asta ne-a adus la guvernare și este un proiect în care cred. Este un proiect pentru care am muncit foarte mult și este un proiect care consider că mai are perspectivă de creștere și dezvoltare și tocmai de aceea vreau să duc mai departe acest proiect”, a mai susținut Barna.

Candidat la prezidențiale în 2024

Liderul USR-PLUS a declarat că atâta timp cât Guvernul va performa și va veni cu reforme, imaginea sa va crește în ochii colegilor lui și va fi numit candidat la prezidențiale.

Totodată, liderul USR susține că partidul pe care îl conduce a reușit să ajungă departe. Totodată, partidul a venit cu reforme pentru societatea românească. Altfel spus, el consideră că va continua să fie liderul partidului.

”USR este un proiect pentru care am muncit foarte mult. este un proiect care consider că mai are perspectivă de creștere și dezvoltare. Tocmai de aceea vreau să duc mai departe acest proiect. Deci da, voi candida la președinție cum e și firesc.”

Dan Barna: Voi fi într-o poziție bună pentru o candidatură la prezidențiale

Vicepremierul a declarat că atâta timp cât coaliția de guvernare vine cu reforme și își respectă îndatoririle față de români, candidatura sa pentru preșidenția României este evidentă.

”Dacă acest Guvern va performa și va face acele reforme de care avem nevoie și pe care le-am dorit. Evident că și eu voi fi într-o poziție bună, în ochii colegilor, pentru o candidatură la prezidențiale.

Dacă acest guvern nu va performa și nu va obține rezultatele așteptate, evident că și șansele mele vor fi ceva mai reduse”, a conchis liderul USR-PLUS.