În ediția 2019-2020 a fost la un pas de a realiza o surpriză majoră prin depășirea fazelor grupei Ligii Campionilor. Atunci CFR Cluj a jucat de la egal cu echipele mari pe care le-a întâlnit în grupe: Lazio,Celtic,Rennes…

Succesele ”feroviarilor” s-au datorat în special antrenorului care s-a aflat pe banca tehnică a CFR Cluj. Dan Petrescu, renumitul fotbalist român, a acceptat să antreneze echipa clujeană și a mobilizat elevii pe care i-a avut impunându-le standarde ridicate. Condițiile de antrenament s-au îmbunătățit de asemenea simțitor și faptul că Cluj Arena este deosebit de modernă a motivat suplimentar. Orașul Cluj-Napoca își etalează prosperitatea și prin intermediul acestei echipe de fotbal care a devenit un model național.

Chiar dacă relația lui Dan Petrescu cu conducerea CFR Cluj s-a deteriorat în timp din cauza unor cerințe ale antrenorilor pe care conducerea nu le-a îndeplinit, antrenorul Dan Petrescu și-a demonstrat clasa și a înregistrat succese de invidiat. În urmă cu puțin timp, Dan Petrescu și-a prezentat demisia, dar în semn că nu este uitat de către clujeni, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj i-a înmânat recent titlul de ”Clujean de Onoare”, o distincție care îl include pe Dan Petrescu în rândul cetățenilor de onoare a județului Cluj. Înmânarea titlului a fost realizată în cadrul unei ceremonii restrânse și a fost amânată timp de câteva luni din cauza pandemiei nefiind considerată de către nicio parte desuetă.

În discursul său preluat și de către monitorulcj.ro, Alin Țișe a precizat:„Dan Petrescu, prin rezultatele obținute, a reușit să promoveze Clujul și sportul clujean. Capitala Transilvaniei i-a devenit a doua casă în ultimii ani. Dan Petrescu a primit titlul de cetățean de onoare al județului Cluj printr-o Hotărâre din decembrie din 2019. Domnia Sa a reușit să aducă prestigiu Clujului în toate competițiile în care a participat. Nu am cum să trec pe lângă cele trei titluri consecutive obținute în 2018, 2019, 2020 în România. Apreciem și cele două calificări în grupele Europa League. Astfel, printr-o Hotârăre a CJ Cluj i-am acordat titlul de „Clujean de Onoare” pentru tot ceea ce a făcut pentru Cluj și România.”

Vizibil emoționat și impresionat de momentul special, Dan Petrescu a spus:„E un moment special în viața mea, rar mi s-a întâmplat să fiu așa emoționant. Nu mi-am pregătit un discurs, dar ar fi trebuit. Sunt mult mai emoționat aici, decât la meciuri. Am fost apreciat peste tot ca antrenor și jucător, dar nu m-am simțit niciodată atât de emoționat și onorat”. El a mai adăugat lăsând loc speranțelor fanilor și interpretărilor celor un pic mai malițioși:”E posibil să mă întorc la Cluj, poate ca și cetățean sau antrenor. În viață totul este posibil. Clujul a fost și este casa mea de acum. Mulțumesc tuturor celor care mi-au oferit această diplomă care va avea un loc special în camera mea de trofee. Mulțumesc tuturor din cadrul echipei CFR Cluj, fără ei nu aș fi putut să ajung astăzi aici.”