La data de 17  decembrie 2020,  a fost implicat într-un accident.   A pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un șanț, pe o stradă din oraș.

Ulterior, a ajuns la spital, unde și-a pierdut cunoștința.

La momentul producerii accidentului, oficialii Inspectoratului Județean de Poliție Alba-Iulia au motivat că nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, dat fiind că starea fizică nu le permitea acest lucru. De atunci, oficial s-a evitat orice detaliu privind anchetarea acestuia.

În prezent,  Primăria Alba-Iulia a pornit propria anchetă internă, după ce în spațiul public s-a vehiculat ideea că, Daniel Ilcu a intrat în comă alcoolică în seara accidentului,  nefiind cunoscut cu probleme de sănatate.

Cetățenii din Alba-Iulia vor transparență în realizarea anchetelor, mai ales că legea privind accesul liber la informație prevede că responsabilitatea publică primează în fața confidențialității.

Daniel Ilcu, prezență controversată la Poliția Locală Alba-Iulia

Șeful Poliției Locale din Alba-Iulia mai este implicat într-o anchetă penală.

Pe numele acestuia este deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu, deoarece ar fi dat ordin ca multe persoane să fie amendate fără temei legal.

Ocupă funcția de șef al Poliției Locale Alba-Iulia din iunie 2018, iar anterior a lucrat la o structură de securitate.

Ce atribuții are Poliția Locală

Imaginea Poliției Locale trebuie să rămână intactă în fața cetățenilor, deoarece este prima structură de ordine care poate interveni.

Este structura aflată în subordinea primăriilor care asigură ordinea și liniștea publică, se autosesizează în cazul infracțiunilor flagrante și desfășoară alte activități legale alături de Jandarmerie și de Poliție.

În Alba-Iulia, cetățenii pot apela la Poliția Locală, în caz de nevoie, prin apelarea numărului unic, 0258 989.

Linia telefonică a fost implementată încă din 2013, pentru a se răspunde mai eficient solicitărilor cetățenilor.

Primăria Alba-Iulia a transmis, însă, că va face publice rezultatele anchetei interne, după ce aceasta se va finaliza.

Daniel Ilcu a lucrat și  la Cabinetul Primarului, înainte de a fi șeful Poliției Locale Alba-Iulia.