Daniel Suciu, deputat PSD este de părere că după ce reprezentanţii industriei HoReCa au protestat în faţa Palatului Administrativ din Bistriţa, aceştia s-au trezit ”a doua zi călăriți efectiv de către organele de control”, de ”cohorte de instituții”.

Totodată, parlamentul a adus critici cu privire la faptul că, în Comisia de buget-finanţe, atât reprezentanţii PNL, cât şi cei ai USR au respins un anumit proiect legislativ cu impozit zero pentru sectorul HoReCa.

Daniel Suciu: „România e ruptă în două”

”Ieri, pentru prima dată, după foarte mult timp, la o bancă cu o cotă mare de piață, euro la vânzare a trecut de pragul de 5 lei. Tot în această săptămână, au început să vină binefacerile regularizării prețului energiei electrice după modificările legislative. Există agenți economici inclusiv în municipiul Bistrița din sectorul HoReCa care s-au trezit cu facturi de 6.000-7.000 de lei.

Dacă ne uităm la prețul benzinei și al motorinei care a trecut și acesta bine de 5 lei, dacă ne uităm pe stradă la magazine, la cafenele, la restaurante închise, dacă ne uităm la televizor și vedem aroganță și dispreț față de reguli pe care cu toții ar trebui să le respectăm, mai miră pe cineva că oameni de diferite categorii sociale ies și spun că nu mai înțeleg nimic? Eu nu mă mir.

Am trecut și noi (PSD – n.r.) prin asta, am făcut greșelile noastre și oamenii au reacționat, dar mă întreb și îi întreb în special pe cei de la USR – pentru că domnul Barna a avut o ieșire profund nefericită – îl întreb când s-au transformat tinerii frumoși și liberi în fasciști, în huligani, în teroriști sau poate chiar mai rău, în oameni demni de dispreț doar pentru că nu arată foarte bine îmbrăcați și nu sunt acei informaticieni cu care se laudă acest partid? România e ruptă în două, iar acest lucru este din vina exclusivă a celor care ne duc”, a spus Daniel Suciu.

Justificarea afirmaţiei

Această afirmaţie a fost justificată de către deputat spunând că ”oamenilor care așteaptă de la tine îndrumare și securitate nu ai voie să le oferi exact contrariul”:

”Nu cred că încălzește pe vreun angajat care și-a pierdut jobul că doamna Turcan sau Vlad Voiculescu se cer ei înșiși amendați, ca și cum asta ar fi o foarte mare victorie. E un dispreț total și de aceea îi anunț pe acești oameni care ne conduc, lăsând la o parte manipulările sau implicațiile unui partid sau altul, că oamenii ies în stradă pentru niște lucruri foarte simple, pentru că HoReCa este în faliment și am tot spus acest lucru.

Săptămâna aceasta, în comisia de buget-finanțe, reprezentanții PNL și USR au respins un proiect legislativ cu impozit zero pentru oamenii din acest sector, asta apropo de câtă grijă au ei”.

În contextul de faţă. acesta i-a înaintat o întrebare prefectului Dolha:

”Îl rog, dacă poate, să ne prezinte, care au fost temele și planul de control, nu știu dacă cerut de domnia sa, după ce a avut întâlnirea cu reprezentanții HoReCa. După ce acei oameni și-au strigat nemulțumirea în stradă, nu cumva s-au trezit a doua zi călăriți efectiv de către organele de control?

Așa este și așa a fost. Prefectul, în loc să trimită cohortele de instituții în restaurantele din Bistrița, nu mai bine le trimitea pe cursurile de apă, la făcut curățenie?

Nu sunt acești oameni (din HoReCa – n.r.) destul de pedepsiți după aproape un an de restricții și afaceri greu puse la încercare ca să te mai duci și tu după aceea pentru că au îndrăznit să vină la tine să se plângă? Nu mai bine vorbești cu ei cu treabă bună în loc să trimiți controale peste ei?”.