Daniel Suciu, deputat PSD, a susţinut că anul în curs s-ar putea să fie sub semnul dezastrului în agricultură, însă speră ca moţiunea împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, să treacă, acesta fiind astfel demis.

Daniel Suciu: „Se înjumătățește subvenția oferită de statul român pentru producătorii agricoli”

”La celebrul ordin al Ministerului Agriculturii cu porcii s-a renunțat într-un târziu, însă doar pentru moment. Zilele acestea, Agenția Națională Sanitară Veterinară a emis exact același ordin privind interzicerea creșterii a mai mult de 6 porci în gospodăria țărănească.

Tot ieri am fost anunțați că se înjumătățește subvenția oferită de statul român pentru producătorii agricoli, iar dacă adăugăm la acest lucru eliminarea programului pentru tomate și a subvenției pentru lână, neacordarea subvenției pentru motorină în trimestrul III și IV anul trecut, neacordarea despăgubirilor pentru seceta anului trecut, cred că avem tabloul unui dezastru care se prefigurează anul acesta în agricultură și cred că este cea mai proastă veste pe care o puteau primi nu doar agricultorii, toți beneficiarii produselor agricole.

Și noi în județ avem foarte mulți oameni care se chinuie să ne aducă pe mesele din piață produse autentice și cu foarte bun gust. Sper ca moțiunea pe care o vom depune săptămâna viitoare împotriva ministrului Agriculturii să fie aprobată pentru că niciodată nu s-au luat asemenea multe măsuri împotriva fermieruluii român”, a spus deputatul Daniel Suciu, vineri, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD.

Condoleanţe familiilor îndurerate

Acesta a mai transmis condoleanţe îndreptate către familiile medicului Ilyes Istvan și lui Virgiliu Orza, pe care a avut onoarea să îl cunoască personal şi la adresa cărora a rostit doar cuvinte de laudă şi admiraţie. Cei doi au murit de Covid-19.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Daniel Suciu a fost desemnat preşedintele interimar al PSD Bistriţa. Acesta a venit împreună cu Andrei Kozuk, preşedinte interimar al aceleiaşi organizaţii, Virgil Rus, consilier judeţean şi noul membru al partidului, Raul Gălan. Cei doi din urmă au ţinut să facă precizări cu privire la proiectele personale.